Tredagars uppdatering Sirru

Hallå baksmälla och hallå smällycka!

Ber hundra gånger om ursäkt att jag inte delade med mig av min gårdag och dagen innan det men det fanns verkligen inte tid, and here is why; Jag började torsdagen med jobb - så klart! Jag var verkligen supertrött efter jobbet så jag gick hem och la mig och sov, eller... jag försökte sova men det var tydligen fest i vardagsrummet, så jag låg och njöt till fem avsnitt av Solsidan istället. (kanske det bästa Sverige har producerat.) Jag och Joffa hade bara tänkt oss ut och löpa och sedan ta det lugnt. Talesättet "Det blir aldrig som man tänkt sig" bekräftades; för det slutade med att vi kutade ner till Rimi kl. 19:57, eftersom att de stänger alkoholdisken kl. 20:00. Snabbt hem igen, in i dusch, på min kläder och make. Det blev alltså bara lunch denna dag, ingen middag. Sedan tog vi oss till en bursdagsfest. Det var ett par tvillingar som Christer känner som fyllde år. Givetvis drog vi ut efter det och hamnade på Bogstadveien på ett trevligt uteställe och som vanligt när jag får minsta uns till promilleutslag så lägger jag inte namn på minnet. Men jag tror att det hette Horgans!Det var torsdagen det. Jag började fredagen med att må skitdåligt. Fyllesjuk som det heter på norska. Inte konstigt med tanke på gårdagen först bristande födointag och sedan inte så bristande alkoholintag. Vakande 08:30, trots att jag gick ganska hårt ut och kom hem rätt sent. Planen för denna dag var att möta Angela, en arbetskamrat från Paulus, kl. 10:00. Men klockan hann bli 12 innan vi lyckades sammanstråla på Olivia - En väldigt trevlig restaurang. Där satt vi i solen och åt, i och-för-sig ville jag spy halva tiden, men jag försökte hålla masken. Det var första måltiden den dagen och första måltiden sedan jag åt lunch igår. Då var man inne i Norges bedrövliga matvanor! Hej Energibrist!Maten var inte billig direkt men jag tänkte att det var läge att fira med en bit mat. Och med fira menar jag F.I.R.A (!) för att JAG HAR FÅTT JOBB! Från och med måndag så jobbar jag kontorstider på Ringnes Huvudkontor. Det känns så oändligt bra. Riktigt nära lägenheten och riktigt sköna arbetskamrater. Det finns stor möjlighet till att klättra inom företaget, vilket öppnar upp för en utmaning och sådant gillar Linda. Det enda negativa är att jag nu tagit denna tjänst, via Kelly Services och det innebär att OM jag skulle få det andra jobbet (som är ett bättre jobb rent "titelmässigt") så kan jag inte tacka ja till det, eftersom det också är via Kelly Services... Om de nu skulle vilja anställa mig så har jag gjort en tabbe som tackat ja till Ringnes, men samtidigt vågar jag inte chansa heller. Då kan jag gå miste om båda och det vore ju mindre glatt! Och en oglad Linda är en dålig Linda.

Grattis till mig i alla fall. Kelly Services kan jag verkligen rekomendera som arbetsförmedlare. De tar vara på vad man vill och vad man utger sig för att kunna. Hur som helst, så kommer jag jobba kontorstid på Ringnes och kvälltid (ca 2-3 kvällar i veckan) och helger på Paulus. Nu trillar förmodligen slantarna in!

Det var fredagen det. Jag började denna dag med att svara i mobilen när post 2A ringde... och väckte mig kl. 07:30! På min enda sovmorgon på åtta dagar. Hur vågar de? Det var i alla fall total kris och jag (dum och yrvaken) säger: "Jag är där på 25 minuter." Så, det var bara att pallra sig upp, ta en titt i spegeln, tappa livslusten och vandra till jobbet. Jag hade ju planerat att sova ut denna dag, så jag var uppe rätt sent igår. Jag skulle vilja veta min snittsömn denna vecka, hamnar säkert på 4 h/natt. Så, denna dag blev det alltså jobb, sedan hem och vila.

Nu har just en lekkamrat till Joffa hittat hit.  Vi har ätit taco! Jag och Joffa satt och funderade på vad vi skulle hitta på till middag denna lördag. Joffa föreslog gröt och då insåg jag att vi verkligen är svenskar i Norge. Gröt på en lördag, uh? Åt det till frukost, kanske overkill att äta det till middag också?


Då sätter vi igång igen - Addio!Prestationsångest med stort P

Hej dagen som kom att bli den värsta av de bästa?!

Min ambition var att stiga upp 06:30 och öva lite på talet som jag skulle hålla senare idag. Jag steg upp 07:05 och fick skynda mig för att hinna till jobbet som startade 07:30. Planering är A och O, men på morgonen är det sovmorgon som är D och V, det vill säga Det Viktigaste. Bra dag på jobbet måste jag säga! Har varit mycket på post 2B nu och trivs verkligen med personalen där; många i min ålder och väldigt enkla att arbeta och prata med.  


Jobbuppdatering:
Var som sagt på andra intervjun idag på företaget NetCom. Det var jag och en annan kille som skulle hålla vårt "tal" (tema: inspirerande och energigivande) inför Tine och tre andra högt uppsatta män i företaget. Miljön på NetCom är rätt steril och det är stora opersonliga lokaler. Folk är propert klädda och ordet "kostymnisse" beskriver generellt klädkoden. Tine kom ned till entrén och hämtade mig och den andra kandidaten, som för övrigt också var svensk. Nervositeteten, som inte riktigt existerade innan jag kom dit, infann sig med ens i magen. Vi gick in i en stor sal där vi skulle vara. Den andra killen fick börja med sin presentation. Han var duktig och framför allt erfaren. Han pratade om sig själv och vad han gjort i livet och vad som tat honom hela vägen hit. Sedan grillade de honom med svåra och komplexa frågor. Det enda jag kunde tänka när jag satt där (jag fick lyssna på hans presentation och han på min) var att jag ville där ifrån. Jag såg mig själv ställa mig upp och säga "Nej, vet ni vad?! Tack för at jag fick komma hit men jag pallar inte. Hade!" Men det gjorde jag inte. Jag tog mig samman och presenterade min grejj när han avslutat sin. Jag pratade inte om mig själv utan jag hade ett annat upplägg, som kort gick ut på att jag tog med dem på en resa i världen där vi besökte olika länder. Det kanske låter lite konstigt. Det var det också. Men det gick bra, de lyssnade och de skrattade. Och efteråt blev även jag grillad, och eftersom jag är ny i branchen så blev jag extra rökt. Det var precis som på Idol - Det sitter en jury där med förutfattade meningar... att du ska suga riktigt hårt och vara urusel, eller balla ur och springa därifrån. Man står mitt på scenen och vet att det är svårt att vara bra under pressen att prestera och fånga allas intresse. Efteråt fick vi samla oss och sedan ha enskilda samtal med Tine. Hon gav mig mycket beröm och tyckte jag tacklade grillningen väldigt bra. Hon var  positivt överraskad över hur kreativ jag hade varit gällande presentationen. Hon berömde mig även som person och hon berättade att hon baserat på mitt CV tycker jag är en starkare profil än vad jag utger mig för att vara. Jag har fått det intrycket att hon är ganska kall och hård (fast extremt duktig) men hon berömde mig på ett sätt som faktiskt jag omfamnade helt och hållet. De ska utsätta fyra stycken (små stackare) till för samma prövning och efter det återkallar de två stycken för en sista och avgörande intervju.  

Det kan vara bland det värsta jag varit med om. I alla fall känslan innan, då självförtroendet låg nere på havsbotten och nötte. Men efteråt så kände jag att jag faktisk vuxit lite som människa. Jag tror inte att jag får jobbet dock. Han som var där var en hetare kandidat, enligt mig. Inte avseende utseende så klart ;). Men oavsett så lärde jag mig någonting.

Vad gäller det andra säljjobbet så får jag besked på fredag om jag får det eller inte och vad gäller känslan på de båda företagen och dess arbetare så är det som att jämföra svart och vitt. Och båda företagen/tjänsterna har sina fördelar och nackdelar. Aja, vi får se vad det blir. Om jag inte får något bra jobb så kommer jag fortsätta jobba mycket på sjukhemmet ett tag till för att dra in kosingen. Efter sommaren får vi se. Jag vill verkligen till Sverige och spela med eliserielaget som erbjöd en plats... Jo, ett annat division-ett-lag ringde igår och vill att jag ska spela med dem men flyttar jag hem är det elit som gäller. Just nu är det 60% chans att jag stannar och 40% chans att jag flyttar hem.  Eller hem, och hem. Stockholm!... Fast just det, har ju sökt utbildning i Umeå. Läge att testa kloning? Vem orkar med en till Linda Adolphson på denna jord?!
   
Jag tackar Walker, som givit mig tillgång till hans serier. Nu kan jag se massa serier när jag ska lägga mig och sova på kvällarna. Gud, vad mysigt. Vad som mer är mysigt är att jag åt middag kl 21:00 idag, unnade mig sushi denna kväll. En fågelviskade i mitt öra att jag var värd det!


Nej, nu vill jag kosa mig med Solsidan, Adjö!Oinspirerad jag Idag

... Mmm!

Hmm... Vet inte varför men denna dag har varit seg och dålig. Känner mig oinspirerad, ledsen och värdelös idag faktiskt. Allting har väl sin förklaring och även om detta är en ärlig blogg så behöver den stundtals inte vara så ingående, så vi lämnar det där. Jobbade 07:00 till 13:30 och åkte sedan hem för att svida om till city-girl-linda med uppdrag att köpa present till Joffa som fyller år idag! Från mig fick hon: skor, brunpuder och en chokladkaka och från resten av familjen fick hon en vinflaska. Jag var inte på stanhumör idag så jag drog hem illa kvickt efter nödvändiga inköp. Åker numera spårvagnen utan trikk-kort, vilket kan leda till 900 kr i böter om det blir kontroll, vilket det är relativt ofta. Spännande vardag man har!


Dagar som denna vill jag inte bo i kollektiv. Jag vill bo som en snigel, i mitt eget skal. Eller som Skalman kanske, han är ju söt och väldigt duktig. Idag får jag påminna mig själv om något roligt som jag såg här om dagen, nämligen att man kan heta Bøge (uttalas böge) och Flatha i efternamn här i Norge. Om ni minns mitt inlägg, där jag skrev om att man kan heta Snorre i förnamn här i Norge, så kan man ju rent teoretiskt heta Snorre Böge då. Charmigt, ikke sant?
 
Jag längtar hem! Inte så mycket till Stockholm direkt, vännerna där självklart, men jag längtar mest till Umeå. Umeås gator och natur, som egentligen inte är särskilt märkvärdiga eller roliga, men det är ändå hemma. Täfteå - världens bästa by! Mamma och Pappa! Men här sitter jag och försöker hitta på något "inspirerande" att prata om för en grupp människor jag aldrig träffat. I morgon efter jobbet skall jag redovisa detta på förtaget, jag är inte så förberedd, men det får gå vägen ändå. Jag skulle ju egentligen förbereda mig imorgon men nu blev det jobb i stället. Och så är det bara!

Vink vink imorgon måste jag vara flink flink!Snopphatt ut på Tallegren

Yrvaken svarar jag i telefonen: jaaaaaaaaaa, hallå!

Kl. var 07:15 och det ringer ett okänt nummer. Vem tusan svara i telefonen då? Jo, jag minsann. Jag lärde mig nog av mitt senaste misstag (när jag inte hade med mig telefonen och missade därför en dags jobb = 2000 kr). Och mycket riktigt på andra sidan luren lurade post 3A. Marianne, som gruppchefen heter, frågade om jag kunde komma in omedelbart och jobba. Upp, gröt, kläder, iväg! Var på jobbet 07:45 och satte igång. Jag slutade vid tvåtiden och låg därefter med Joffa och napade i parken. Jag hade ju nämligen redan ett inplanerat arbetspass idag, 17:00-21:00. Så denna dag blev det två arbetspass, men icke pengakåta lilla mig emot. Lön, OB-ersättning (annandag påsk), och lite övetidsersättning. Jag har räknat ut att jag tjänat ca 5800 svenska kronor för arbetet igår och idag. UNDERBART! Jag ligger ju lite efter rent ekonomiskt.

Jag har inte varit ute och sprungit idag, inte igår heller. Verkligen megaskärpning nu! Sist jag var ute och löpte tog jag det fruktade initiativet: att fotografera en sak som hänger i ett träd längs vägen jag oftast löper. Denna sak har hängt här minst två veckor. Vägen skulle inte vara densamma utan den enligt mig.


Här är det alltså två människor (eller fler, man vet aldrig) som haft något trevligt för sig på allmän plats och sedan helt enkelt känt för att pynta trädet med deras förbrukade preventinmedel samt innehåll (?). Undersökte inte allt för noga!I morgon fyller Josefine år - Glöm inte bort det nu! Presentjakt efter jobbet är ett måste! Hon har redan fått löparskor som hon önskade sig, så nu får jag se till att vara så fyndig som jag kan vara... Kanske köper sulor eller någonting da! Jag jobbar i morgonbitti kl. 07:30, så egentligen skulle jag bara behöva sitta och skriva mitt "tal" inför jobbintervjun (säljcoach/floormanager) på onsdag. Men jag har ingen lust! Det är ett kanonjobb, men jag känner verkligen för det andra jobbet (säljjobbet). Dels för att det är nära mig rent geografiskt, dels för att kollegerna verkar grymma och dels för att det inte är lika seriöst, vilket innebär att jag kan jobba jävel där ett tag och tjäna pengar eller jobba och sedan klättra inom företaget. Det andra jobbet skulle innebära mycket större ansvar, engagemang och seriositet. Visserligen är det något jag vill, men jag vill först känna efter att jag trivs här och kan tänka mig stanna en längre tid. Svårt att förklara men jag måste lita på magkänslan! 


Just nu säger dock magkänslan att jag ska sova. Det blir nog att se något serieavsnitt på datorn innan jag sluter mina trötta och torra små ögon.


Hej Svej i Kåddisskogen!


Bilder från Gårdagen

Trött påskkärring säger halloj!

Det var absolut trevligt igår. Ny bekantskap, god mat och utgång. Vi åkte hem rätt tidigt dock och jag somnade nog innan kl. tre. Det var tur de, eftersom jag steg upp kl. 07:00 för att jobba* (*se även självplågeri). Jobbet gick bra och min belöning blev att ligga och sova i parken efter jobbet. Ikväll blir det lugnt med en promenad och lite TV.

Inte på skrivarhumör direkt. En bild säger mer än 1000 ord, säger dem. Då spar jag mig själv några tusen ord på att publicera gårdagen i bilder:Hané systrar, hané bröder och alla andra som jag inte är släkt med!Grillat är Godast

Nej men hallå - nu är det nog!

Det borde vara förbjudet och kanske straffbart att sova längre än kl. 10:00, i alla fall när det är väder som detta. Joffa ringde mig kl. 09:00 för att jag skulle stiga upp, men dum som jag är ligger jag kvar och väcks av Petter (som för övrigt kom hit i natt utan Sivert). Petter väcker mig med kärlekens ord: "Fan, va bleka ben du har Linda!". Så med ett strålande leende,  tankar på brun-utan-sol, steg jag upp denna lördag 23 april.

Idag har jag fixat med lite saker här hemma, varit ute och löpt TVÅ gånger, gymmat lite och mobbat/blivit mobbad på facebook. Henrik Bohman skickade en länk (med anledning av att Iphone 5 nu släpps) till sin käre vän Sebastian Falck och det slutade med vad det alltid slutar med när jag, Bohman och Sebbe involveras i konversationer:

 
Erik Bohm and Christofer Stegmayr like this.
  • Henrik Bohman Köp en ny, looser =)
   18 hours ago ·
  • Sebastian Falck Säger han som hade en tjock-tv till 2010 :)
   17 hours ago · · 1 personLoading...
  • Mattias Wallgren för att sen köpa en platt-tv som bara visar rödfärg..
   16 hours ago ·
  • Johan Tjällman Nätmobbingen är ett växande problem i samhället. Vi har ikväll pratat med "steken" som helst vill vara anonym..
   14 hours ago · · 1 personLoading...
  • Sebastian Falck Henriks fb-sida måste ju kunna ses som ett skolboksexempel på nätmobbning. Hörde förresten att Friends kommer att använda den som undervisningsmateriel kommande termin.
   8 hours ago · · 1 personLina Johansson likes this.
  • Linda Adolphson De ska intervjua mig gällande kränkande behandling och mobbing. Fast Friends verkar vara på Bohmans sida eftersom rubriken lyder "Niederman talar ut"... suck.
   4 hours ago ·
  • Sebastian Falck Linda, att påstå att du någonsin har haft möjlighet eller fog att mobba Bohman tyder på att någon annan institution bör närvara vid den sk. Intervjun. Vem kontaktar psyket?
   4 hours ago ·
  • Linda Adolphson Jag kontaktar psyket... speed-dail 7.
   4 hours ago · · 1 personLoading...
  • Henrik Bohman Välkommen till rättsmedicin, du talar med Henrik. Vad kan jag hjälpa dig med?
   4 hours ago ·
  • Linda Adolphson Min fråga är nu varför de låter patienterna på Rättsmedicin svara i telefonen?
   4 hours ago ·
  • Sebastian Falck På skalan 1-10 anser jag (som troligtvis är längst ifrån Psyket) att Henrik ligger på en god 6 och Linda på en 9. Att Linda fortfarande får vistas bland folk är ett ypperligt exempel på bristerna i den svenska vården.
   4 hours ago ·
  • Linda Adolphson Undersökningar visar på att de i skalan som ligger mellan 9,2 och 9,7 är de som oftast förnekar sitt tillstånd och använder undanflykter och hävdar att de är "längst ifrån psyket". De har även en tendens att ställa diagnos på andra.
   3 hours ago ·
  • Linda Adolphson Detta kan ses som ett rop på hjälp.
   3 hours ago ·


 • Ikväll ska jag och Joffa äntligen släppa på spärrarna och hitta till flaskorna. Det är en aning störande är att jag nu varit ledig tre dagar men jobbar i morgon...bitti... klockan 07:00. Så, det blir precis som förra helgen. Lugn fredag, och tråkig lördag dag, fest lördag kväll/natt och jobb i ottan på söndag. Jag anpassar mig verkligen efter andra må jag säga! (Och passar samtidigt på att slita ut min kropp på ett obalanserat sätt.) Vi ska på grillfest till en arbetskamrat till Joffa och hans kompis. Det kommer nog bli awesome! Jag har längtat så efter att grilla i solen. Jag har längtat efter kött över lag men allra mest har jag längtat efter min bästa vän bea!

  Idag fyller Maria Sjöström år, mer känd som Sjöa. Hoppas din dag blir fin och att du får fina presenter, inget kan så klart konkurrera med det otroligt fina samtalet som jag gav dig men ;)

  Ha en trevlig lördagkväll i skålens tecken!


  Ge mig Ditt nummer!

  Ge mig ett H, ge mig ett E, ge mig ett J!

  Vaknade kl 09:00 idag, det får räknas som tidigt. För två månader sedan hade jag räknat det till en av de längsta sovmornarna. Efter att ha sagt god morgon till Joffa och Sivert (har kanske inte sagt att Erlend är hemma i Hamar och Christer på festvecka i Trysyl) så satte jag på Änglavakt som jag egentligen skulle se igår kväll men min förbannade dator vägrade spela upp den. Fick låna Siverts dator i morse, tack för det! Jag anade redan i morse att denna dag skulle bli en segis, så jag såg filmen två gånger. En gång noga och en gång medan jag pysslade med annat. Jag tror att det bara är jag som är så fucked up att göra en sådan sak!

  Kort recension: Änglavakt handlar om Cecilia (Izabella Scorupco) och Ernest (Michael Nyqvist) som är ett lyckligt par boende i ett fint hem tillsammans med deras son Alexander. Alexander råkar ut för en olycka och därmed tar familjens liv en helt annan vändning. Filmen handlar om vilja, tro och hopp och det faktum att världen kan falla framför dina ögon på bara en sekund.

  Jag tycker filmen var väldigt bra, men varning! varning! Jag gillar alla svenska filmer, även de som är dåliga. Jag gillar dock budskapet i denna film och den fick mig att tänka till hur ens intellekt ibland kanske lurar en själv. Filmen väcker många känslor som jag kan relatera till och en del som jag inte vill relatera till, sådant som jag vet är sant som jag inte vill inse. Jag har valt ut några favoritcitat från filmen:


  "Själva livet är ett spel. Ibland vinner man.                "Människan är en märklig varelse.
   Ibland inte. Men satsar man inte, vinner                      Hon behöver alltid svar, bevis,
            man inget, oavsett oddsen"                              bekräftelse. Utan det tvivlar hon.
                                                                                   Är hon förlorad. Blir hon rädd.
                                                               
                       "Älskar man inte går man under.
                           Slutar man tro, dör allt hopp.
                         Vågar man tro, blir allt möjligt"


  Mycket intressanta och kloka ord. De kanske inte är så kraftfulla bara sådär på min meningslösa blogg, men jag blev rätt tagen i filmen. Dock är jag ju en sådan typ som överanalyserar allt och finner något bra med allting.

  Så otroligt varmt att man klarar sig med bara t-shirt och shorts idag. Efter filmen x2 så stack jag ut och solade i parken (kan nästan räknas som mitt deltidjobb numera) och vandrade runt lite i skor med öppen häl, skavsåren har inte riktigt läkt ännu. När jag satt inne i stan idag och väntade på Joffa så kom det fram en kille som satte sig någon meter i från mig. Efter ett tag kom ett "Hej!" ur hans mun. Jag svarade "Hej." och hörde efteråt hur mesigt jag säger hej. Liksom inget tryck i hälsningen, får jobba på det. Aja, han väntar några sekunder och frågar sedan "Var kommer du ifrån?" Jag svarar: "Sverige" Han gör sitt, förmodligen jätteuttjatade raggningsknep, dra upp sin jacka och visar sin sverigetröja. "Jaha, är du också från Sverige?" Frågar jag fastän jag hör att han pratar norska. "Nej, jag är norsk, ge mig ditt nummer!" Jag kunde inte göra annat än att skratta och säga "Nej, du". Han ställer sig upp och säger "Akkurat, da må du ha det koselig da!" Sedan går han sin väg. Myyyyyyycket märkligt måste jag säga... Alltså, på riktigt, vad trodde han egentligen? Konverstionen pågick i ca 15 sekunder - Nämen, gärna! Jag vill gärna ge mig ditt nummer och vi kan gärna gå hem till dig nu på en gång, eller bara bakom hörnet eller närmaste buske kanske blir bra?!


  Fyra saker jag vill säga/fylla ut bloggen med:

  1. David Björk, min granne och äldsta vän, hörde av sig här om dagen efter månader i tystnad. Sånt uppskattas!
  2. Joffa tog hem kanelbullar från jobbet idag. Eller, bullar och bullar en megakringla skulle jag säga att det mer liknar. Bra lunch/middag för mig idag. Uppskattas!
  3. Ikväll 21:30 är det Parlamentet. Det ska jag se - all uns av svenska sugs upp i största möjliga mån. Uppskattas!
  4. Har en sådan smygdepression. Eller saknad av någon rättare sagt. Uppskattas inte...


  Nej, nu ska jag göra hemmagym för att komma i form. Hörs!  Frågesport vilken Sport alltså

  Hej ännu en obetydelsefull dag!

  Alarmet ringde klockan 08:00 (och jag steg upp 10:35!). HATAR att vara ledig. HATAR! Det är okej en eller kanske två dagar per vecka, men inte mer. Speciellt inte här i Oslo en röd dag (jag har inte mens, det är ju skärtorsdagen jag menar). I Umeå brukade jag gilla att vara ledig för där har man så mycket annat att stå i vid sidan av jobbet. Där behöver jag vara ledig då och då för att få veckorna att gå ihop.

  Min dag utförligt beskrivet: Jag vaknade, gick powerwalk, åt gröt, stack ut i en park, kom hem, såg TV, städade min garderob,  åt hamburgare, stack ut och sprang, gymmade, duschade, sneglade på Sex and The City medan jag skrev detta inlägg.

  Jag har så förbannat med skavsår från allt mitt promenerande så att själva joggingturen blev en riktigt haltande tur. Eftersom jag inte har något intressant att rapportera vad gäller denna dag så fick jag den dumma iden att söka sådana där frågor som brukar vara i "Mina Vänner"-böcker som man hade när man var liten. Är jag inte liten fortfarande förresten?

  Allmänt:

  Jag heter: Linda och kallas: Lindiehoe, Adde, CP.
  Jag fyller: 23 år den: 22/2. (HJÄLP!)
  Mitt stjärntecken är: Fisk.
  Jag är från: Umeå och bor nu i Oslo tillsammans med Fyra drägg.
  Jag vill ha: Två (?) barn som ska heta: Det säger jag inte, då tar någon bara "mina namn".
  Jag har/vill ha katt/hund/häst/akvariefiskar/annat: Är uppväxt med massa kreatur så det blir säkert något djur fastän jag inte planerar det.
  Jag jobbar som/pluggar: Vad brukar de kalla oss, mångsysslare?
  Arbetsuppgifter/kollegor/lön/trivsel: Inväntar förändrad situation.
  På fritiden brukar jag:  Bli förvånad över att jag har en fritid; löpa, gymma, spela innebandy, städa och fixa, hitta på konstiga och kreativa saker, träffa vänner, men skulle även vilja: Resa till flera olika länder.
  För att stilla mitt dåliga samvete: Får jag dåligt samvete för att jag har dåligt samvete.
  Jag har slutat: Förstå och börjat: Missförstå.
  Om fem år tror att jag (boende/arbete/familj/fritid): Har "levt" mitt utsvävande liv klart och bor någonstans där jag trivs, mest troligt en lägenhet som jag köpt. Eller kanske ett hus. Jag har ev. utbildat mig eller har ett bra jobb med en inkomst som är över den genomsnittliga "svenne-inkomsten". Jag hoppas att jag har pojkvän och är förlovad. Kanske gravid. 
  Om jag vann fem miljoner kronor skulle jag: Fundera ut ett sätt hur jag skulle kunna fördubbla de pengarna och göra det bästa möjliga utav varje krona - dyr och god mat, all inredning jag vill ha, resor, presenter till nära och kära, välgörenhet (man brukar ju i alla fall säga så).
  Jag hade velat uppfinna: Något som gav mig fem miljoner så skulle jag slippa komma hur jag ska fördubbla dem jag redan vunnit.
  Ett pinsamt minne: Har ett bra minne men minns ingenting som jag skulle klassificera som pinsamt direkt.
  Jag blir glad av: Astrid Lindgren, känslan av lycka och tillfredsställelse i livet, människor jag älskar, ordning och reda, framgång, choklad.
  Jag blir förbannad av: orättvisor, lurendrejeri, lata människor, icke fungerande elektronik, när det är stökigt och ingen bryr sig, depression, när det bara går åt helvete eller mot min vilja.
  Jag samlar på: Erfarenheter. Vad gäller fysiska ting så har jag samlat på bland annat: suddgummi, OLW-streckkoder, tvålar, bokmärken, frimärken, poggs, hockeykort, smink från märket Steel, affischer och massa annat SKIT!
  Saker jag är stolt över: Min familj, min bakgrund, mina ambitioner.
  Yrken jag kan tänka mig: Inredningsarkitekt, arkitekt, polis, personalledare, mäklare, egen företagare.
  Personer jag inte klarar av: Pass?!

  Favorit:

  Maträtt: Mammas tacopaj, Fläskfilé med kroketter och beasås.
  Glass: Hallon- eller mangosorbet, allt med choklad.
  Uttryck: Ikke sant, da?
  TV-serie: Greys Anatomi, The OC, Two and a half men, Sex and The City, Beck, Wallander m.m.
  Musik: KENT, Sahara Hotnights, Mando Diao, Kapten Kid, Håkan Hellström, The Strokes, The Thrills, U2, Coldplay, Cookies n Beans, Paulo Nutini, James Morrison, Oskar Linnros, Teitur, Amos Lee, Joshua Radin m.m. 
  Reklamfilm: Finns många riktigt dåliga och det är oftast dem som fastnar i skallen. "Knock, knock, let us see what you've been working on"
  Affär: Åhlens, Indiska, Second-hand,
  Grogg: Jag dricker öl, cider eller ren sprit, inga krångligheter.
  Bil: Ja, utifrån erfarhet bakom ratten är ju en Nissan Bluebird årgång 1987 inte helt fel. (eller ja, massa fel, men den är grym!)
  Lag: Täfteå IK?! Umecity i mitt hjärta faktiskt.
  Lögn: Måste dra många på hemmet.
  Film: Alla Astid Lindgren filmer!
  Tidning: VK? Citytidningen i Umeå saknar jag också!
  Plagg: Just nu är det nog min "one-piece".
  Barnprogram: Julkalendrarna från 1999 och bakåt i tiden är bra.

  Snart är klockan midnatt. Jag ska se klart Sex and The City och sedan se Änglavakt, eller "Englevakt" som den heter på norska. Jag hyrde den idag!

  Varsegod för att ni fick ta del av topphemlig-fakta om mig, godnatt!


  Sverige VS Norge

  Hej, hej, hallå grannland!

  Vaknade i morse av att de ringde från jobbet, post 1A, ville att jag ska jobba kvällpasset idag, vilket jag så klart tackade ja till. Innan detta tog jag en mobilfri powerwalk i 55 minuter och missade därför samtalet från post 2A som ringde mig för att fråga om jag vill jobba nu på fredag. Men tyvärr hann de få tag på någon annan. Vad lärde vi oss av det? - Lämna aldrig mobilen hemma. Varför jag är så angelägen om att jobba nu i dagarna beror på det finfina ob-tillägget som betalas nu kring påsken. 130% ob-tillägg mellan torsdag och måndag. ÅH! Jag vill jobba alla dagar. Tyvärr så är det inte så många poster som behöver mer extrapersonal under denna helg. Jag skulle nästan kunna gå så långt att jag förgiftar någon i personalen så jag får hoppa in och jobba. Det blir ju typ 300 kr/timmen, ca 2000 kronor för en dag. Vilket innebär att man tjänar helt galet mycket på fem dagar! Jaja.

  Har bott i detta land lite mer än en månad nu. Trots Sverige och Norge är grannländer finns det många skillnader. Så klart många likheter också, men det är inte lika intressant att diskutera, eller hur?

  Det finns några skillnader som jag lagt märke till:

  ♥   I Norge, vad gäller språk, så är det mer logiskt upplagt än i Sverige. T.ex. rolig på svenska betyder ju kul, humorisktisk, o.s.v. (ni kan ju svenska så jag kanske inte behöver utveckla mer) men rolig på norska betyder lugn. Det logiska med det hela är ju när man då lägger till ett o = Orolig! Man är ju olugn när man är orolig, man är inte inte rolig. Oj, komplicerat att skriva. Det finns ytterligare exempel på hur norskan är mer logisk än svenskan.

  ♥   I Norge, vad gäller matrutiner och matkultur, så verkar norrmännen inte äta lunch. De äter dock oändligt med bröd. Bröd till frukost, lunch, och middag är inte ovanligt. Lunch betraktas inte som särskilt viktigt  tydligen.  "Äh, vi spiser brødskiver". Norrmännen är för övrigt galna i konstiga pålägg; syltetøy, brunost och annat konstigt. Jag blev överraskad över hur olika vi äter. Maträtter som inte finns här som finns i Sverige och maträtter som finns här men inte i Sverige. Vi kan gott lära av varandra!

  ♥   I Norge, vad gäller regler kring sjukhem, är det tillåtet att de boenden som är på sjukhemmen får röka och dricka alkohol - hur mycket det vill (oavsett om man är "klar" eller dement) Det skulle aldrig ske i Sverige, eller? Säkerheten är också avsevärt sämre här än i Sverige. Dock kommer man de boende närmre här p.g.a. mindre bruk av elektonik.

  ♥   I Norge, vad gäller arbetsförhållanden för anställda (i vart fall inom vården), är det inte tillåtet att jobba mer än 35 timmar i veckan. Om du jobbar mer så får du övertid. T.o.m. jag som bara är extraanställd får övertid när jag jobbar mer än 8 timmar på en dag. Jag tycker att 35 timmar/veckan är väldigt lite, men här är det liksom max av vad du får jobba. Tempot verkar vara lägre här och de är måna om att anställda inte sliter ut sig. I Sverige känns det som målet är att slita ut vårdpersonalen, ofta gå en kort, jobba långa pass o.s.v. Vad gäller sjukdom så finns det ingen karensdag. Är du sjuk, så får du hur som helst betalt från första sjuka dagen. Detta kan man ju sätta i system och vara "sjuk" lite då och då, d.v.s. vara ledig fast få betalt.  Jag tror dock att det var max 4 dagar per år man kan vara sjuk sådär utan vidare.

  ♥   I Norge, vad gäller ekonomi, så är det ju fruktansvärt mycket dyrare. Speciellt i Oslo. Inte nog med att det redan är dyrare, själva priset, norska kronans kurs är inte jättebra för oss svenskar för tillfället. Ibland när man ser något man vill köpa och sedan ser priset så kanske man tänker att det inte är så farligt. Utan att tänka på att man ska addera ca 15% för att veta vad det skulle ha kostat i Sverige.

  ♥   I Norge, vad gäller människors allmänna beteenden, så tycker jag att de norska människorna är snäppet trevligare än svenskarna. Lite mer öppna, och framför allt så gillar verkligen merparten av folket oss svenskar! Alltså, i Sverige är vi inte särskilt trevliga mot varandra men i Norge är anses svensken trevlig fastän det är norsken som är trevligare. Konstig ekvation?

  ♥   I Norge, vad gäller gott utseende och allmänna snyggingar, måste jag säga att det KRYLLAR av ögongodis. Den ena snyggare än den andre. Det är märkligt. Jag bodde i Stockholm i ca nio månader och såg under den tiden typ tre snygga killar (varav en var min pojkvän). Det ger ett snitt på 0.01 snygging/per dag. I Norge ser jag typ 10 snyggingar per dag, vilket ger ett snitt på... ja 10 snyggingar/per dag så klart!

  ♥   I Norge, vad gäller kommunikation och media, så är norrmännen extremt mycket mer medveten om Sveriges aktuella händelser, musiker, TV, politik o.s.v. Och därmed mycket kunniga i det svenska språket. Vi svenskar vet inte så mycket om norsken... förutom att det var "en tysk, en norsk och en bellman".

  ♥   I Norge, vad gäller jobb och karriär, så finns det sådana otroliga möjligheter. I Sverige är man inte värd ett skit om man inte har eftergymnasial utbildning. Och man är knappt värd något även om man har det! Här kan man bli i princip vad som helst bara man vill.

  Jaja, det var det ja! Sverige eller Norge, vart ska man bo? Jag bor här ett tag till ja. Flytta hit alla mina nära och kära!


  Påsken närmar sig. Påskpresenter ramlar in i brevlådan. Avsändarna är inte allt för chokernade - Mamma och mormor! Mammas påskpresent kanske är det mest skumma jag fått;  nya fotbollsstrumpor, öronproppar, tvättolja och 200 kronor. Mormor höll sig på en mer normal nivå och skickade blomster-presentkort. Så söt! Men mammas present var genomtänkt och inte helt en överraskning heller. (Försöker smidigt avslöja att jag bett henne skicka allt... förutom pengarna då!)
  Långt inlägg om bara skit och massa babbel egentligen. Varsego och gonatt!  Stirra bara in i Väggen

  Hur ser världen ut utanför Paulus sykehjem denna tisdag?

  Fråga inte mig, för jag vet inte. Tidiga morgonen till sena kvällen inom sjukhemmets väggar, det får för en stund en att tro att man själv är en av de boende. Träffat på 18 + 14 stycken nya boenden idag. Är för trött för att räkna nu hur många det blir sammanlagt. Dagen har hur som helst gått bra och eftersom jag har tystnadsplikt så finns det just inte så mycket mer att berätta. Väldigt trevliga arbetskamrater är då ett som är säkert! Vad gäller status för de andra jobben så har jag ännu inte börjat förbereda min "appelle" (tal) till andra intervjun för säljcoach-jobbet. Måste göra det inom kort! Vad gäller den andra sälj-jobbet ser det mycket ljust ut enligt Kristoffer (han som "fixar" intervjuerna åt mig). De verkar vilja anställa mig men är osäker på om jag kommer tycka att det blir för tråkigt i längden... Att jag vill mer än vad de, just nu, kan erbjuda. Får se vad som sker efter påsken!

  Joffa har lagt sig. Sivert har lagt sig. Lugnet har lagt sig.
  Bara jag och mig själv är uppe.


  I morgon ska jag sova till nio i alla fall. Sedan ta en powerwalk innan frukosten. Resten av dagen blir som den blir. Har lite småsaker att fixa. Joffa ska jobba sitt första pass på en en klädbutik i morgon - Önskar henne lycka till! Jobba i klädbutik tycker jag alla bör pröva på någon gång i livet. Det är rätt trevligt under en begränsad period, tycker jag.

  Ser nu att "Side ved side" (heter väl Vid din sida svenskt översatt?) går på TV:n. Den med Susan Sarandon och Jullan Roberts. Efter det är det Two and a half men. Bara själv i soffan ikväll. Lyckliga mig!

   

   

  I natt vill jag inte drömma - Bara sova! God-drömlös-natt!


  I certainly Walk the Walk

  En glädjens dag med kisande ögon!

  Ledig idag. Det kanske var det bästa som hänt eftersom solen skiner och det är nästan 25 grader i solen. Dagen inleddes med en powerwalk med Joffa. Sedan drog Joffa på jobbet och jag gick ut igen och irrade runt i två timmar i solen, i olika parker och på mysiga vägar. Sedan låg jag och Sivert i parken och solade - i bikini! Ja, inte Sivert då. Han hade baddräkt! Mot middagstid så gick jag ner till stan för att säga hej till Joffa och köpa ägg. Äggköp var mitt enda "måste" idag. Dagarna är iiiinte allt för tunga för min del. Dock kommer morgondagen kanske sätta rekord i dryghet. Jobbar från kl 07:00-21:30, första passet på 2A och andra passet på 2B, inte för att det säger er någonting men det är två olika avdelningar som jag aldrig varit på förr.

  Ikväll så blev det väldigt lugnt. Trött i huvudet och kroppen efter all sol :) och efter allt promenerade idag. Men det är bra för då kanske jag, i kombination med den nyttiga kosten, kan tappa några kilon inför sommaren. Vi (jag, Joffa, Sivert och Petter) såg en dokumentär om Titanic ikväll, den var jättebra och jag blev taggad att se Titanic "the movie" inom kort. Har haft ett jättesug på senaste tiden, ett jättesug att se Ondskan (jag vet ingen som älskar svensk film så mycket som självaste mig) Jag tyckte den var så förbannat bra minns jag. Gick in på Video Nova och beställde hem den, så efter påsk får jag köpa den och njuta. Alla andra i huset är less på att höra mitt tjat om denna film. Så lika bra att köpa den och plåga familjen ännu mer!
  Någon konstig staty/skulptur-grejj i en park


  En jättekonstig skulptur klädd i rött.


  Längs "strandpromenaden". Vindstilla och stekande sol!


  Ett jätteträd som blåst omkull. I fall ni inte kan se det själva!

  Klockan är mycket och jag ska upp tidigt för en misstänkt slitsam arbetsdag! Addio  Är kroppen full får Huvudet lida, typ

  Hej och impulsivt hallå!

  Igår när jag jobbade så fick jag ett sms av Joffa: "Vill du gå ut och ta en öl eller så ikväll? eller ska vi bara sova? Typ." Mitt svar blev, trots att jag jobbat från 14.50 och skulle inte sluta förrän 22:00, "Flera öl". Med den sms-dialogen var kvällen räddad från ännu en tristess-afton. Det blev inga öl, vi slog på stort och köpte vin istället. Vi vandrade Grünerløkkas gator sökandes efter en trevlig krog. Vi entrade Ryes och där inne var det full rulle och väldigt blandade åldrar må jag säga. Ryes dög men vi drog vidare och hamnade på en annan trevlig och lite större krog, dock uppfattade jag aldrig dess namn. Vi stannade där ända fram till två-tiden... vilket inte var ett supersmart drag eftersom jag skulle upp kl. 06:45 för att jobba. Men trevligt hade vi det och väl hemma hittade vi Sivert, som också hade hittat till flaskan denna kväll. Jag tror jag somnade strax efter tre-tiden. Det var en trevlig kväll, typ!

  Joffa har för övrigt, kanske svenskt och definitivt norskt, rekord i att säga ordet typ. Vi familjemedlemmar försöker avvänja henne detta med mindre framgång. Det har hittills bara resulterat i att jag säger typ mer än vad jag gjorde innan och Joffa kommer på sig själv säga typ och för att informera oss andra om hon är medveten om att hon sa typ, så säger hon typ ännu en gång. Hängde ni med?

  Har varit ganska seg idag på jobbet, men det känner jag att jag har rätt till att vara. Dagen gick ändå bra och relativt fort. Ikväll tänkte vi gå på bio, men den ena är väl slitnare (ja, man kan böja ordet så om man vill) än den andre. Piggnar vi till så kanske det blir "Umeå4-ever", annars lite promenad i kombination med Joffas Gym.

  Just nu sitter vi och äter... Pølse med brød. Korv alltså! Fy, riktigt äcklig korv är det. Fast den är dyr så smakar den lika illa som Euroshoppers korv. Jag har inte ätit kött och potatis med bea-sås på gud vet hur länge... Två, tre månader kanske!?

  Nej, ingen bild hade jag att lägga upp heller och med det säger jag god afton och hej då!  Fan Fan Fan

  Jag saknar dig för förbannat mycket varje dag. Jag tänker på dig lika mycket som förrut. Det har snart gått ett halvår, men du är i mitt hjärta lika mycket ändå. Vad ska jag göra?

  Jag vet nu vad olycklig kärlek innebär. Mitt hjärta dör, min kropp vrider sig och tårarna rinner. Jag kan inte sätta ord på min förtvivlan. Ska det kännas såhär? Jag undrar hur du mår och om du någonsin förlåter mig.

  Fan, fan, fan det skulle vart du - Thåström

  Kan mitt hjärta någonsin förlåta min hjärna? Kan mitt förnuft övervinna allt och tillåta mig att gå vidare?  Bångstyriga familjen Ragle

  Stressigt och svettigt hallå!

  I morse när jag vaknade så fick jag en känsla av att något inte stod rätt till (jag och min kvinnliga intuition). Jag skulle vara på intervju 09:30 på Sandakerveien, vilken vi hade kollat upp igår kväll vart den låg, jättenära. Men jag sökte upp adressen igen och insåg att företaget jag skulle till låg på denna väg dock väääldigt långt bort. Så, utan frukost och halvsminkad slängde jag mig ut genom dörren för att orientera mig till företaget. Dock gick detta bara fint och jag kom i tid (en kvart för tidigt faktiskt!) och såg ut som skit.

  Intervjun gick väldigt bra och jag är kallad till en andra intervju, den 27 april. Tjänsten innebär att jag skulle vara säljcoach och teamledare för ett "floor" (d.v.s. avdeldning) på företaget. Jag skulle ha ansvar för de anställda, utvecklingssamtal med dessa, ansvara för statistik, nyckeltal och mönster inom försäljning m.m. Toppentjänst! Men det är sex stycken till som är aktuell för detta jobb, vilket ger mig typ 14 % chans att få det! Och skulle t.e.x. någon säga till mig att jag har 14 % chans att överleva så skulle jag räkna med att dö. Så jag räknar inte alls med att få jobbet. Ja, en brutal och jätteorättvis liknelse, jag ber om ursäkt. Inför nästa intervju ska jag förebereda ett "appelle" (ingen aning om hur detta stavas), som  kallar det, detta innebär att jag ska förebereda ett "tal" som jag ska hålla inför företagets ledning och även de andra kandidaterna till tjänsten. Talet ska vara inspirerande. Det kan handla om vad som helst, huvudsaken är att det motiverar och inspirerar andra. Hur lätt är detta på en skala ett till tio? Jag får välja fritt i hela världen på vad jag i 10 minuter, alltså 600 sekunder ska prata om som dessutom ska inspirera ett gäng högt uppsatta människor... Oh-my-god!

  Den andra intervjun för jobbet som säljare gick också bra tror jag. Den tjänsten skulle dock inte vara så utmanande i sig, men chansen att klättra i företaget är mycket stor. Arbetsmiljön på detta företag var superb, helt otroligt vilka härliga människor som jobbar där, och dessutom så otroligt nära mig att det bara tar två minuter att gå dit. Det vore faktiskt optimalt - Bo där jag bor och ha mitt heltidsjobb 3 minuter bort från lägenheten och mitt extrajobb 3 minuter bort från lägenhet och mellan de två jobben är det bara 2 minuter. Aja, hur som helst; de två männen som jag hade intervjun med tror att det finns en risk för att jag kanske blir uttråkad med arbetsuppgifterna, och såg att min ambition kanske är lite för hög... Så, jag vet inte hur de resonerade kring detta när jag väl hade gått. Vänta och se, det är allt jag kan göra!


  Familjen RAGLE; Røgden, Adolphson, Glærum, Lundby och Ekman är en sammansättning av väldigt olika människor. Vid inflyttningsdagen så skrev jag en aktivtivtetslista:  Denna lista är nu ratad av alla familjemedlemmarna. Erlend och Sivert konstaterade idag att vi redan utfört alla dessa aktivitetskvällar med följande motivering:

  φ   SPA-kväll - Det gjorde vi när jag masserade er - Check!
  φ   Trubadur-kväll - Jag spelade lite gitarr nyss - Check!
  φ   Sällskapsspel-kväll - Vi spelade ju ÖL-spelet dagen efter ni flyttat in - Check!
  φ   Yoga-kväll - Nej, det har vi gjort när Joffa visade "solhälsningen" - Check!
  φ   Bakningskväll - Ni har ju bakat sånna där sjokkoladeboller! - Check!
  φ   Norgekväll - Vi såg ju Norge-Danmark matchen, det var Norgekväll det! - Check!
  φ   Sverigekväll - Joffa följde ju aftonbladet.se under Sverige - Moldavienmatchen. - Check!
  φ   Pysselkväll - Ja, när du har på dig din one-piece. Check! (De har fortfarande inte lärt sig vad order "pyssel" betyder)
  φ   Charader/Pictionary-kväll - Jag nynnade ju på en låt och Erlend gissade vilken det var! - Check!


  Jag vill piska varendaste en i denna familj som inte tar detta på allvar! :)

  Jag kom just hem från Paulus. Jag har jobbat 14:50-21:30. Det gick helt okej, men passet började med att en galen norsk kvinna ringer och är jättearg för att jag svarar i telefonen när det inte är mig hon söker. Märkligt! Hon ringde flera gånger och det blev verbalt krig i telefonen, sicken händelserik fredag :) En kollega berättade för övrigt att det skett extremt mycket kriminellt i Oslo nu under en period. Extra mycket våldtäckter och rån i Grünerløkke, det känns ju inte jättekul att bo just här med tanke på det. Jag sa till Erlend att jag, som vanligtvis inte brukar oroa mig för sådant, känner mig lite otrygg när jag går på gatorna. Erlend svarar: Du behöver nog inte oroa dig! .... Det kändes ju bra, eller...dåligt?! Och när jag bad Sivert att följa mig till "butikken" för att jag är rädd (vilket jag inte var, men ville ha sällskap) så sa han: Äh, du får väl ringa! Härliga och ansvarstagande män...POJKAR man bor med.  Sivert med mitt hår - vilken partyblondie denna fredag!


  Jag körde lite "hippe-style" för att värma upp inför helgen!


  Nej, nu tror jag att jag ska hyra en film, för imorgon är det den väldigt efterlängtade soooovmorgonen!

  Ta det lugnt på gatorna och take care!  Ska jag leva som Ekonomiska Eva?

  God kväll Studievärlden!

  Just nu sitter jag och läser igenom alla program som man kan läsa på Umeå Universitet. Tror egentligen inte att det är i Umeå jag vill plugga, snarare Göteborg eller Stockholm. Dessa program är de som Umeå kan locka med dock:

  •  Humanistiskt samhällsprogram
  •  Idrottsvetenskapliga programmet
  •  Kandidatprogrammet i miljö- och hälsoskydd
  •  Personalvetarprogrammet
  •  Samhällsvetarprogrammet  Ansökan till Polishögskolan sker mellan 15 augusti och 15 september...Och ska jag söka till Läkarprogrammet måste jag läsa till ämnen som jag saknar.

  Eller ska jag bara läsa kurser istället eftersom jag är så tankspridd? I Stockholm finns det väldigt många kurser som jag känner mig intresserad av, bland annat: projektledning, marknadsföring, diplomerad Key Account Manager, italienska, glasblåsning, mönsterdesign, arkietektur, inredningsdesign, homestaging m.m. Listan kan göras lång!

  Ska jag läsa Design och Inredning så är nog Stockholm eller Göteborg mest aktuellt... eller Milano. Arkitekturskolan i Stockholm har en ettårig utbildning; Inredning och Byggnadsarkitektur. Den skulle jag VERKLIGEN vilja gå: "Dina arkitekturkunskaper är en bra grund för exempelvis journalister som vill skriva om design eller arkitektur. Även personer inom byggbranschen, fastighetsmäklare och möbelförsäljare kan ha stor användning av grundläggande arkitekturkunskaper i det dagliga arbetet." Då var det bara den lilla detaljen att utbildningen kostar 94.000 kronor. Synd att man inte är Pojken med Guldbyxorna. Jag hade gärna varit pojke och jag hade gärna haft byxor med otaligt med sedlar i fickorna.


  Boooom! - Och där var ansökan till Umeå Universitet skickad. Jag sökte de fem utbildningarna som jag punktade upp. Nu har jag i alla fall en back-up-plan i fall att resten av mina framtidsplaner av någon anledning ödeläggs. Enligt mitt "utbildnings-test" så är jag tydligen mest intresserad av ekonomi tätt följt av humanism. Vård och teknik är enligt resultaten inte min grejj. Det är rätt ironiskt att jag jobbar inom vården och just gått rätt långt i en anställningsprocess i teknikbranschen.  Detta är resultatet av mitt "utbildningstest". Jämn kamp må jag säga!

   


   

  Jobbuppdatering: I morgon har jag två intervjuer! Kl. 09:30 för "Salgcoach/Teamleader" -jobbet och kl 14:00 för ett jobb som "Säljare" med placering på huvudkontoret. (Som för övrigt ligger 2 minuer i från vår lägenhet)

  Innan jag lämnar denna kära dator till sin ensamhet vill jag bara sända en försenad GRATULATION till PEDER OSKARSSON, min föredetta arbetskamrat. Du fyllde år igår, och detta lyckades jag missa i år, IGEN! Jättestor jag-är-ledsen-och-grattis-men-jag-glömmer-det-säkert-nästa-år-också-skaffa-facebook-i-förebyggande-syfte-kram!

  Vi ses säger Ekonomiska Eva och checkar ut!


  Ambivalens utan Gräns

  Hej och vad ska jag bli när jag blir stor?

  Idag skiner solen och jag inledde morgonen med en timmes powerwalk på helt outforskad mark. Jag hittade en riktigt trevlig runda. Jag började jobba kl ti på tre (kl. 15:50) och slutade to og tjue (kl. 22:00). I morgon är jag ledig och i morgon råkar vara en rätt viktigt dag, inte min födelsedag, men näst sista ansökningsdagen för de flesta utbildningsprogram. Då är bara frågorna: Ska jag studera? Vad ska jag studera? Vart ska jag studera? I gårdagens inlägg skrev jag om ångesten gällande åldrandet. Ångesten blir inte mindre när jag inser att jag tog studenten 2008 och inte har studerat sedan dess. Låt säga att jag studerar minst 3 år från och med denna höst. Jag kanske är klar runt 2015 då. År... TVÅ-TUSEN-FEM-TON?! Det är jättelångt bort. Och vad som är ännu mer jobbigt är att jag inte ens känner för att läsa till hösten. Vill ut och flänga lite till! Jag önskar att att jag i alla fall var tydligt inriktad på vad jag vill göra, men nu går tankarna på allt från polis till inredare. Och där emellan tänker jag på projektledare, hälsocoach och mäklare. What to do?! 


  Idag på jobbet var en norsk legend på Paulus Sykehjem: Sputnik! Jag föreslår att ni söker på Sputnik på Youtube och njuter till exemelvis; Skilles Johanne. (Att lyssna på honom ca 1 timme var oförglömligt. In a bad way...)  Även jag (mindre känd norsk legend) var på sykehjemet.


  Ja, vårdbiträdeyrket har jag väl fastslagit att jag INTE vill skänka min framtid till. Men det är bra att jobba extra nu men även framöver när jag har fått en heltidsjobb. Blev förresten uppringd idag gällande ett jobb som "Salgcoach/Teamleader", det jobb jag sökte som tog mig till intervjuerna för Key Account Manager-jobbet. Ska förhoppningsvis dit på intervju på fredag. Nu håller vi tummarna allihopa!

  Mer omutbildnings-dilemmat närmare veckans slut. Då ska jag ta reda på om  jag är Ekonomiska Eva, Humanistiska Hugo eller Tekniska Teo.

  Nu är jag overkligt less på datorn och säger Over and Out!


  Åldersnoja - Oja!

  Guds änglar gråter!

  Eller gråter och gråter... De sitter snarare och kastar stora hinkar med regn. Fy, vad det regnar! Och blåser. Tur att jag jobbade 7 timmar idag och drog in lite peninga istället för att  bara sitta hemma.

  Jag hörde på Godmorgon Sverige i ett "Åldersrepotage" att 40 är det nya 20. Innebär det då att 20 är det nya 40? Det känns i alla fall så. Jag har det senaste året lagt märke till några ålderstecken/beteende:

  ∞   Jag har fått små rynkor i pannan/bekymmersrynka och runt ögonen när jag skrattar
  ∞   Mina fötter lider av förhårdnader och mina händer är torra som snus och kräver dagligen handkräm
     Jag kan inte sitta för länge för då får jag ont i lederna i kroppen
  ∞   Jag kollar arg på ungdomar som lever om och har kul på spårvagnen. Tittar med "tyst-blicken"
  ∞   Jag förstår inte en del slang som brukas av "de yngre"
     Jag anser att allt ska vara som det alltid varit. Iphones, MAC och nya system känns osäkert och otryggt!
  ∞   Min blick är uppgiven och full med oro när jag tänker på vart världen och jag själv är på väg
     Jag kommer på mig själv suckandes: Ja, det var tider det...
  ∞   Jag känner mer och mer moderinstinkt och längtar efter barn
  ∞   Jag kisar titt som tätt, inte för att jag inte ser, utan för att jag omedvetet anammar de äldres beteende.

  Jag vill inte ens undersöka mina bröst och de om de hänger mer idag än vad de gjorde för 3 år sedan. Det är ju dessutom omöjligt att komma fram till ett korrekt svar. Inte så jag tog mått på dem 2008 och skrev ned det (även om det låter som något jag definitivt skulle kunna göra). Min hållning har alltid varit dålig och kunnat liknas med en 60-årings så det är ingenting jag funderar på mer nu är för tio år sedan.

                   Söt tant, säkert jättegammal, men fortfarande en prinsessa!


  Det finns en dam på äldreboendet som är född 1917. Hon tycker i alla fall att jag ser ung ut! Jag frågade då varför hon tyckte det (kan trixet med att fiska komplimanger). Hon svarar (på norska så klart): Det ser jag på håret, på ditt ansikte och på din hy. Men dina ögon säger att du har massa minnen. Äldre människor är över lag väldigt kloka. Men många är rätt enkla eftersom de oftast levt ett rätt enkelspårigt liv; gift sig tidigt, haft samma arbete hela livet, inte särskilt beresta. Och andra har vart med om hemska och tragiska saker som har format dem som personer. Jag funderar mycket kring hur det ska bli när man själv blir gammal... Blir jag helt rörelsehandikappad tant och måste ha hjälp med all fysisk förflyttning eller blir jag en dement dam som inte minns vad jag själv heter och att jag har barn och man? Blir båda "straffen" mitt öde? Eller kommer jag ens leva den dagen jag ska gå i pension? Frågorna är många, svaren är färre. Det hjälper inte att fundera och spekulera kring detta eftersom jag inte får några svar, men för mig är det omöjligt att inte tänka på framtiden.


  Jaja, jag blir inte yngre av att sitta här och grubbla. Ska nog ta och söka lite utbildningar ikväll tror jag! Efter Man. United-matchen! Lycka till!

  Ska gå ner på Rimi och handla något nu, regnhatten på ut i det grå!


  Räkna med Räkningar

  Hej hej hallå ute i det blå!

  Vädret idag är mer än vad man vågar hoppas på i mitten av april månad. Vaknade idag kl. 09:30 och sprang direkt in till Joffa som kommit hem (Oslo-hem) från att ha varit hemma (Ume-hemma). Vi hade planerat en powerwalk innan frukost och egentligen skulle vi väl ha stigit upp lite tidigare men båda behövde nog ta igen oss efter en hektisk helg. Vi gick nästan två timmar och såg det mesta av Aker Brygge, den charmiga hamnen just utanför stadskärnan. Vi skulle ta en genväg till hamnen och råkade få syn på två suspekta snubbar på en bakgård. Den ena stod med byxorna nere och just när vi gick förbi  så stack han in en kanyl i baken. Jag har inte sett något sådant förut och tyckte det var obehagligt, dels på grund av den vita, taniga baken som jag ofrivilligt skådade och dels av kanylen som anföll den osmickrade skinkan. Vad som var ännu mer obehagligt märkte vi sedan; det låg fullt att sputor på marken. Överallt! Vi vände på klacken och gick snabbt där ifrån!... Då har man sett det då!

  Resten av denna lediga dag har vi bara tagit det lugnt i Birkelunden-parken, handlat lite, o.s.v. Jag skulle egenligen träffa en gammal täftebo ikväll, Johanna, men hon var tvungen att jobba. Jag ska ut och löpa lite senare ikväll. Tänkte faktiskt ta tag i mig själv och inte bara löpa utan starta fysträning inför innebandyn (trots att jag inte vet om/med vilka jag ska spela). Mitt måtto är att vara i form oavsett! Detta program består av 24 löppass. Sedan får jag komplitera dessa med styrketräning.

  Fick en mindre trevlig överraskning när jag öppnade posten (mamma skickar min viktiga post hit) Mina räkningar! Tre-fyra stycken och dessutom den fruktade: deklarationen. Restskatt i år igen då, jag förstår ingenting! 4800 kr. Det är 9600 bugg. Och ja - jag räknar fortfarande saker och tings kostnader i bugg! Saknar för övrigt Dance, Jenka och Shake och att med dessa blåsa stoooora bubblor.  Jag börjar känna att det verkligen är dags att skaffa ett heltidsjobb. Dels för att jag vill och behöver pengar, vem behöver inte det? Men största anledningen är nog för att jag kanske dör av tristess annars. På ett sätt tror jag att detta kan vara bra för mig - en period då jag inte har jobb, innebandy och massa annat hängande över mig. Om jag jämför en dag för 1 år sedan med en av denna veckas dagar så är det en magisk skillnad. Men - man kan bevisligen få för mycket av det goda! Balans är nog ledordet för en fungerande vardag men det vet jag att jag aldrig kommer få. Allt eller inget, mycket eller lite - så fungerar jag!

  Ber om ursäkt för ett ovanligt tråkigt inlägg, men även jag har mina tråkiga sidor ;) Så, nu kan du ångra att du slösat 2 minuter åt min blogg och återgå till att se TV, städa, äta eller vad du nu gjorde innan. Jag kunde inte ens lägga upp en rolig bild!

  Jogging med Petter nu, hörs senare då!

   


  Döp ditt barn direkt till Helvetet

  Detta gjorde min söndag!

  Som bekant så gillar jag inte söndagar p.g.a. återkommande ångest. Men denna dag har gått rätt bra. Igår blev det en jättelugn kväll; en timmes promenad och lite "Joffas Gym" (det vi kallar att göra armhävningar, situps, m.m. hemma på golvet). Gick och la mig vid 23.30 och vaknade INTE när grabbarna kom hem. Eller ja, det kanske jag gjorde i och för sig eftersom de kom hem 06:30 och det var just detta klockslag jag hade ställt mitt alarm på, så passande så!

  Jobbade på Paulus idag från 07:00-15:00, gick väldigt bra. Så otroligt söta boenden! Det som utan tvekan satte extra krydda på denna dag är detta:  
  Norska almanackan alltså. Hur är det möjligt att man inför namnet Snorre i almanackan utan att kolla vad det betyder i grannlandet, och därmed vad det betyder för flera exil svenskar som härjar runt i Norge. Ja, och inte nog med att Snorre har namnsdag den 23 september. Snefrid har också det. Snorre Snefrid! Snyggt att kanske döpa ungen till båda (dock är det ett killnamn och ett tjejnamn) och sedan skicka ungen till Sverige - Lycka till säger jag bara!


  Söndagsdepp kommer smygande. Jag drar!


  Bärs betyder tydligen Bajs

  Nej, men hallå!

  Inget inlägg igår, jag vet; det är uselt, jag är usel! Faktum är att jag skrev ett inlägg igår kväll och skulle publicera det, men då kände min dator för att dö och sedan vägra starta förrän jag köpt ny laddare för femjävlahundrakronor och pluggat in denna. Jag skall fatta mig kort: Jag fick tyvärr inte jobbet som Key Account Manager... men om det är till någon tröst för mig själv så fick inte ingenjör-snubben det heller. De ska genomgå en ny process för att försöka hitta en kandidat som har lämplig karaktär och utbildning inom området. Men Olé sa att han fortfarande inte riktigt uteslutit mig och ska se om de finner någon annars får jag gå en traniee-program. Men vid det laget så lär jag ha hittat ett annat jobb. Aja, bara att fortsätta hålla huvudet högt och ha is i magen för "rätt jobb"! ...Eller ta ett skitjobb och bara köra på. Men extrajobbet på Paulus Sykehjem gick dock galant; enkla boenden och trevliga arbetskollegor. Där har jag jobb framöver och det känns helt okej med tanke på att det tar 2,5 minut att gå dit. Det får duga medan jag söker annat, mer utmanade. På måndag får jag ta tag i detta!

  Jag och mina sambos hade fest igår. De har bjudit över fyra andra killar, så det svenska språket var minoritet. När jag sa att vi skulle bärsa ikväll var det rolig - Med norska öron skulle vi då bajsa ikväll. Och vem vet - de gjorde en del av oss säkert också. Bajsa bör man annars dör man! Joffa var dock saknad under kvällen men jag kan glädja mig åt att hon kommer hem i morgon. Hon fick uppleva mardömslandningen när hon flög Sthlm-Umeå. Mer om detta på hennes egen blogg!

  Idag skulle Petter hjälpa mig att fixa min datorladdare. Det slutade med att han körde skruvdonet rakt in i handen i stället för själva batteridosan. Jag vet inte om det var han eller jag som var närmast att svimma.  JYTTIS-PYTTIS, en av mina närmaste vänner fyllde år igår. Saknar dig jytte-mycket, det vet du! Ledsen att jag inte kunde fira med dig!

  Ikväll blir det fest igen för hela grabbgänget. Jag skall jobba kl 07:30 i morgon så för min del blir det nog en lugn kväll här hemma. Fast... man vet aldrig. Just nu är ingen hemma förutom jag själv och det har hänt en gång tidigare på tre veckor, så jag antar att jag bara ska njuuuuuta! Jag kanske hyr Ondskan och bara har det bra hemma.

  Mycké hej och lite då!


  Mötet med Janssons jänta

  Det är sent och jag måste sova!

  För i morgon är min första arbetsdag på mitt extrajobb. Det känns väldigt bra att komma igång måste jag säga. Denna kväll har tillbringats i gammal vänskaps tecken. Eftersom både jag och Nicolina Jansson nu bor i samma stad så bestämde vi oss för att gå på dejt. Riktigt roligt att ses och bara uppdatera varandra om vad vi missat de senaste... ja, vad blir det - fyra, fem, sex åren? Vi hängde väldigt mycket i högstadiet och en del i början av  gymnasiet men som vanligt här i livet så glider man ifrån varandra. Kändes precis som vanligt att umgås, så det hoppas jag innerst inne att det blir mer av :)


  Vi tittade igenom gamla bilder och hittade en hel del att minnas och skratta åt. Några som jag inte ens vågar lägga ut här faktiskt, de skulle censureras av flera skäl kan jag lova. Tydligen så var jag i allafall mörkhårig och Nico hade svart page.

  Kort inlägg, men jag är lång, så jag kompenserar.

  Sleep tight!


  Bloggare på Heltid?

  Go Morgen!

  Hur är det med alla där ute? Igår blev det inget inlägg som ni kanske märkte. BJag kände mig lite hintad när Johannes (en gammal arbetskollega) frågade om jag var bloggare på heltid numera. Han skämtade givetvis (!) men jag tänkte att jag kanske får ta en bloggfri dag så ni läsare i alla fall tror att jag har ett liv vid sidan av.

  Gårdagen var hur som helst rätt härlig måste jag säga. Började dagen med en promenad från Grünerløkke (där vi bor) ner till Aker Brygge, som ligger vid vattnet och är känt för att vara väldigt fint och gällande det kan jag inte göra annat än att instämma med dess rykte... Härlig och lagom promenad. Resten av den otroligt varma dagen så solade jag lite ute, kändes som en varm sommardag och det gör mig glad! Jag besökte också "Antikt" som ligger rätt nära oss, jag älskar antika butiker:


                      Slitet och romantiskt eller fräcka kulörer

  Jag och Erlend tog en löptur som var helt underbar eftersom det var sådant strålande väder! På kvällen var vi ett gäng som såg Chelsea - ManUnited matchen, riktigt trevligt och en helt okej match dessutom. Vi kom in på ämnet tatueringar och jag har länge velat att permanent märka min kropp, men vet inte vilket motiv och vilken placering. Känner att detta bör beslutas innan någon galning sticker in bläck med en nål som sedan varar för evigt. Så, Erlend och Petter fick skapa varsitt bidrag enligt bilderna nedan. Jag tror, trots extraordinära och beundransvärda insatser, att jag fundrar vidare.                     Petter ritade ett ankare med Erlend hyllade bandet Kiss

  Jag har sett triologin av Stieg Larsson på kvällarna för att ha något att somna till. Älskar Noomi Rapace men hennes tatuering i rollen som Lisbeth Salander kommer jag trots min dyrkan till henne inte att efterapa:


  Här kommer en liten jobb-uppdatering:

  Jag fick följande mejl av Olé igår kväll:
  _________________________________________________________________
  Hei Linda!
  Takk för en hyggelig presentasjon av deg selv i forbindelse med din jobbsøknad!
  Det er ingen tvil om at du ønsker å prestere, har initiativ og pågangsmot.
  Dette vil nok bringe deg dit du ønsker i fremtiden.

  Blir i Gøteborg i morgen, men vil gi deg endelig tilbakemedling på fredag!

  Med vennlig hilsen/Best Regards
  Ole A...
  _________________________________________________________________

  Så i morgon får jag veta - men som jag tidigare skrev, jag tror inte jag får det...

  Idag var jag på intervju på ett äldreboende närmare bestämt Paulus Sykhjem på Markveien, 2 minuter från vår lägenhet. Eftersom jag kanske är Sveriges otåligaste och nu även Norges otåligaste så orkar jag inte gå och bara vänta på besked om andra jobb så jag ska nu börja jobba extra på detta sjukhem. Jag börjar redan i morgon kl 07:30! :) Jag ska även jobba nu i helgen, vilket känns jättebra för undgår jag att bara sitta och sakna Joffa som skall resa hem till Sverige för att fira Britt-Ingers, hennes gulliga mamma, 50-årsdag!


  Nu ska jag äta lunch och sedan ut på en löptur i vanlig ordning!

  Over and Out


  En dag med Trond

  I regnet och blåsten ropar jag god kväll!

  Trond (den sötaste mannen i Oslo) ringde mig i morse och sa att han kommer och hämtar upp mig kl. 10.00, istället för 08:30, vilket jag inte hade någonting emot så klart. För er som missat så var denna dag planerad att följa med Trond, mannen vars tjänst jag hoppas på att få. Jag stod ute i regnet och väntade på en dittills okänd man. Jag hade förväntat mig en stor och muskulös gubbe. Men fram kommer en liten man och frågar: "Er det muligens at det er du som er Linda?" Jag trodde det var någon som bara skulle fråga om vägen - så oskyldig såg han ut! Vi åker i hans bil då jag frågar om dagens agenda. Vi skulle först till Drammen för att följa upp ett byte av en reservdel i en pump som Trond gjort för en tid sedan. Efter det skulle vi till kontoret (där jag varit på intervjuerna).

  Vi stannade i Linnes för Trond ville visa mig ett café där han i sina dagar ätit många skolebrød (ett typ av vetebröd med fyllning med kokos på) och rökt cigaretter. Detta var på den tiden man alltså rökte inne på restauranger parantes-USCH!-parantes säger jag. Hur som helst, Trondis och jag fikade lite, på företagets bekostnad och drog sedan vidare till Drammen.

                                         Glade Trond efter dagens jobb!


  Drammen är alltså ett reningsverk, så det luktade som det gör i ett reningsverk. Punkt! Kollade i alla fall den delen han bytt som heter Stator och det såg bara fint ut. Vidare drog vi till kontoret och kollade in allt som hade med lager och logistik av excentriske pumper (hans ansvarsområde) att göra. Rätt intressant! Stötte ihop med Olé, som var rätt upptagen med annat. På kontoret åt vi lite lunch. Man får lunch varje dag på detta jobb, det var en fjuttig summa på typ 130 kr i månaden som man betalar från egen ficka, det är ju ingenting!?

  Resten av dagen gick helt och hållet till att visa mig alla tekniska delarna. Det är en tekniskt bransch inom sälj.                            Måttabell och ritning på "excentriske pumper".


  Att gå från att serva Den övfre samhällsstegen på NK med frågor så som: "Hej och välkommen, får jag presentera vår lyxiga kollektion?" Till att möta alla möjliga typer av människor och säga exempelvis  "Jag tror det är bäst att ni byter både rotor och stator för att få skiten att passera" är en radikal skillnad. Kanske precis vad jag behöver?!

  Trond var en otroligt bra "lärare" men framför allt en otrolig person som till och med tackade för att han fått lära känna mig under denna dag. Vi pratade om väldigt mycket annat, icke jobbrelaterat, under fikat och lunchen. Trond har för övrigt ett hus i Oslo (värt 8 miljoner NOK), ett nybyggt hus 10 mil utanför Oslo (som nog är värt en hel del) och en lägenhet i Egypten. När han berättade det för mig såg jag ut som ett avundsjukt-frågetecken. Hans svar blev "Så´n er det at jobbe på intec". Trond tjänar mellan 35-40.000 i månaden, TAAAAAAAAAAAAACKAR!

  Nog om detta. Idag när jag satt inne på mitt rum fick jag ett snabbmeddelande på facebook av Erlend (som då satt 4 meter ifrån mig, med en vägg emellan):

  "kom og vær litt sosial da linda
  vi saknar dig"

  Då hade jag varit inne på mitt rum i 1,5 timme - snacka om att man blir sällskapssjuk!

  Puss på er mina roomies och alla andra!


  Bara jag och Fru Kost

  En helt tyst och härlig morgon!

  Alla andra ligger och sover. Jag åt en avokado och två rostade mackor med choklad på (sjokopålegg). Har för övrigt slutat med smör på mackorna, slänger dock på detta underbara, världsklassiga och utsökta sjokopålegg titt som tätt. Jag intalar mig gång på gång att det inte är onyttigt alls utan snarare något jag behöver. Sjukt va?

  Jo, nu har många frågat hur det går kring jobbet. Jag var ju där igår och träffade Olé igen. Inte bara honom denna gång utan även tre stycken andra snubbar. De satt på ena sidan långbordet och lilla jag på andra. Men, det gick bra! Vi pratade bara litegrann så även de fick höra mina tankar och ambitioner. Olé skall inom en vecka ta ett beslut. Han är fortfarande Mr. Skeptiskt men också Mr. Kan-inte-fundera-på-hur-det-skulle-vara-att-anställa-Linda. Jag föreslog faktiskt (dels för min egen skull men också för företagets) att jag skulle följa med en av dem under en hel arbetsdag och se hur jobbet; kund-, lager-, faktura-, inköp-hanteringarna går till. Ska bli otroligt spännande att följa med Trond idag mellan klockan 10.00 och 16.00. Bara det fakum att han heter Trond kommer ju roa mig merparten utav dagen. Dock är ju tanken att jag skall försöka bringa klarhet i fall jobbet är någonting för mig eller inte.

  Så, det är så dagen ser ut. Kvällen är oklar men har (som vanligt) en lista med punkter jag ska göra; skicka lite mejl, kolla lite andra jobb m.m. Jag tror att kvällen kommer bli rätt tidig eftersom jag bara sov 6,5 timme i natt.  Det är i och för sig vad jag, i mitt gångna liv, brukade sova - sova 6 timmar, jobba 8 eller 9 timmar, träna 2 timmar. I dagsläget så sover jag 8 timmar, jobbar 0 timmar och tränar i bästa fall 1 timme. Jag är extremt utvilad men också  högsta grad uttråkad.

  Igår när jag var på mötet så hade jag lite tid över att vandra i shoppingcentrat i förorten Ski, kan liknas med exempelvis Solna i förhållande till Stockholm. Där i trakterna låg Jysk som jag gladeligen vandrade in i. Man gör ju alltid någa fynd där. Hittade en dörrmatta som vi verkligen behöver till vårt kollektiv. Men detta var inte det mesta intressanta med denna Jysk-visit. Utan det var att de sålde mig:

  Jag är i "eksklusiv kvalitet" och dessutom är det 10 års garanti på mig! (Det är mer än vad jag själv vågar lova...) Skynda att fynda!

  Lindihoe! Hoie! Som många så varmt säger. Det betyder givetvis inte hoe med dess ordgranna översättning. Hoie blev för oss i gymnasiet ett begrepp som mer symboliserade ett gulligt tilltalande. Amanda, Joffa, Rebekka, Josse, Linn, Thomas, Kajsa och resten av täftetjejerna är några av dem som  kanske minns och behärskar användandet av detta ord.  Addio Amgios! Återkommer...


  Olé här kommer Jag!

  Godmorgon!

  Kroppen har brutits ned totalt under helgen och den påbörjade sitt återuppbyggande i natt. Stel och seg idag minst sagt... perfekt status för att åka på sista och mega-jätte-avgörande mötet med ägaren (Olé) av företaget. Jag tror faktiskt inte att jag får det. Med största sannolikhet så får ju ingenjören tjänsten. Jag har dock en känsla av att han gillade någonting med mig. Vet inte om jag till 100 % vill ha jobbet heller, det känns som om det är liiite för bra för mig och jag tvekar på huruvida jag skulle klara av det. För övrigt blev det ingen bio igår eftersom Joffa kom hem så sent från jobbet. Hon åker till Umeå i helgen!
  Hur som helst, söndagen är över. Ny vecka, inledningsvis drar jag på smilbanden!


  Önska mig lycka till! (Man ska aldrig säga tack)

  På återhörande!

  Sunday bloody Sunday

  Vad är meningen med livet?

  Varför blev det inte som det skulle bli? Hur skulle det bli förresten? Livet alltså. Det är bra märkligt ändå, jag verkar inte kunna leva i något slags balanserat mellanland. Antingen lever jag i eufori eller sorg och resultatet av pendlingen mellan dessa olika sinnestämningar lämnar ut mig som schizofren!

  Jag kan inte sluta ögonen och få det att försvinna.


  Mys-söndag säger en del. Dagen med stort Å säger jag - det krävs ingen Einstein att förstå att Å:et står för ÅNGEST! Av någon anledning så blir det alltid såhär på söndagar... Oavsett hur jag tillbringade fredagen och lördagen. Livet är dessutom orättvist och tragiskt! Det orättvisa är att man har det oförskämt bra jämfört med många andra och det tragiska är att man inte inser det, eller inser det men ändå fortsätter klaga.

  Gick ut och gick en sväng för att "rensa skallen" som det heter. Tycker aldrig den blir rensad, kommer bara in mer skit innanför håret, huden, köttet, membranen och allt annat där inne i skallen. Gick hur som haver förbi loppisen som är i Birkelunden varje söndag. Typ det enda positiva med söndagar.
  Det är inte så stort men väldigt mysigt och mycket fina saker.

  Tuff resväska/portfölj    Riktigt snygg kaffekanna    Ett skåp från 1930-talet  Kino ikväll (bio alltså). Igår hade "Umeå 4-ever" premiär här i Oslo. Går den i Umeå också eller? Tydligen så utspelar filmen sig i Umeå men är inspelad i Värmland. Ska bli intressant och se vad den handlar om. Har ju lätt för att somna till filmer så jag hoppas på en vaken kväll i mörket.

  Måste gå och köpa mat nu. Ska försöka lämna bitterheten cirklulerande i rummet. På med ett fejkat leénde och ut på gatan - det blir vad man gör det till, eller något sånt...

  Hörs om ni törs!


  Ordförande för Ledighetskommitén

  Men hej!

  Jag är så leeeeedig. Hela tiden! Det är givetvis skönt på ett sätt, jag känner ingen stress kring någonting och det är extremt sällan i livet man får känna så. Jag känner inte ens stress över att få ett jobb (kanske bör jag det?) Saker och ting löser sig, det har det alltid gjort. Jag gör bara vad jag känner för på dagarna -  tränar, strosar på stan, går på loppisar, träffar folk, fixar och donar med saker, bloggar m.m. Jag och Joffa tog på oss att städa killarnas gamla lägenhet och därmed sänka vår hyra med 1.750 NOK /var denna månad. I den gamla lägnheten hittade jag en ful och smutsig gammal möbel - och då kliar det i fingrarna på L. Adolphson, det är en sak som är säker. Ett litet miniprojekt blev det givetvis av detta:


   

  Inte så märkvärdig snygg. Men någon procent potential har denna mögliga träkloss, tänkte jag!

  Voilá! Kanske inte perfekt men helt klart en schysst pryl om man jämför med åbäkets ursprungliga look.

  Såhär gjorde jag:

  Hittade en möbel och bar hem den (0 NOK)
  Köpte målarfärg + pensel på Flügger Färg  (179 NOK)
  Tvättade och slipade byrån
  Målade ett lager med vit vattenbaserad färg, 40 glans - endast ett laget!
  Lät färgen torka och "polerade" försiktigt med stålull för att få en mer sliten känsla
  Tog bort ett hyllplan

  Grundplanen var att hitta en blommig eller snyggt mönstrad  retro-tapet (typ liknade denna: https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2624186/images/2011/tapet_92467147_140857841.jpg) och lägga uppe på byrån och sedan med en glasskiva över. Hade blivit snyggt men kostat mer. Kom nu undan med 185 NOK (färg m.tb + stålullsborste). Detta motsvarar ungefär 210 SEK.

  Stort tack till:

  Winterblomst (http://wintherblomst.no/) som sponsrade mig med en jättesnygg papyrsrulle som jag tyvärr inte använde.
  Den tjej som jobbar på Flügger Färg som inte bara gav mig en schysst rabatt utan också fixade lite gratisstuff!  Just nu är det bara jag och Christer hemma, vi har ätit hamburgare! Han har hjälp mig att skaffa ett virusprogram till datorn och rensat bort onödiga filer. Nu kan jag alltså även städa datorn - fullbordad städpedant alltså! Jag måste dock ge mig själv en ordentlig utskällning; jag har inte bara haft datorn osäkrad/utan virusprogram över ett år. Ännu väre är dock att jag själv har gått osäkrad, d.v.s. helt oförsäkrad. Fixade det förra veckan så nu gör det inget om jag hamnar på sjukhus eller dör. Trygghansa levererar!

  Gårdagskvällen var för övrigt riktigt, riktigt trevlig. Kul att styra sammakomster med andra umebor. Joffa jobbar till 23:00 ikväll vilket lämnar mig Joffa-lös denna lördag :(. Jag planerar att träffa festfolket även ikväll. Måste bara hitta en pepp, är så trött just nu.

  Innan jag signar ut så vill jag gratulera Johanna och Benny som fått sitt barn denna vecka - Molly Felicia Holma!


  Ha en bra kväll!

  PS. Idag har jag rapat minst 70 gånger!!?


  Arbetskarriär eller Elitserien - det är frågan...

  Hallå igen!

  Jag står kanske inför ett av de svåraste och största besluten jag har behövt fatta i hela mitt liv, arbetsrelaterat alltså. Jag flyttade ju till Oslo av anledningen att få en nystart i livet, men jag skulle ljuga om jag inte säger att lönerna i detta land också lockade. Jag är i ärlighetens namn väldigt less på att stå i butik. Jag känner att jag utvecklats maximalt och att jag bara trampade vatten den senaste tiden. Tur var det nog att jag gjorde mycket VM (Visual Merchandisning) för GANT på slutet, det fick mig att hålla ut och genererade lite energi i allafall - Min chef och mina arbetskamrater var av världsklass också måste jag bara lägga till! Hur som haver; sökte några butiksjobb här och fick faktiskt två av tre sökta. Den ena tjänsten  innebar att jag skulle bli ansvarig för en avdelning. Detta lockade så klart lite, men jag vet att jag så småning om efter några månader, skulle bli less på detta också. Så, jag tackade nej och började tänka efter vad jag vill jobba med och insåg att jag ville ta ett steg i en helt annan riktning än att stå i butik.

  Vidare sökte jag ett jobb via nätet som Salg coach/Junior Team Leader. De ringde upp mig och sa att detta jobb tyvärr nyligt blev tillsatt men att han hade en annan tjänst som jag kanske skulle kunna vara intresserad av: Key Account Manager. Iofs för ett VVS-företag, men vad fan, jag ville ju ta ett steg i en helt annan riktning (tänkte givetvis inte alls på VVS då men). Jag var hur som helst intresserad och träffade första killen, Gustav, för en intervju. Detta gick galant och  ledde till att fick jag träffa en annan kille, Kristoffer, för ytterligare en intervju. Detta gick bevisligen också bra eftersom jag blev skickad till ägaren av företaget (Intec Pump)  Olé. Jag träffade honom igår och fick veta mer om tjänsten och vad den innebar; bland annat sälj till och uppföljning av nyckelkunder, inköp, egen lagerhantering och logistik och mycket administrativt jobb. Han berättade från början av intervjun att han var skeptisk till att en 22-årig svensk tjej skulle klara av detta jobb. Under intervjun märkte jag att han försökte testa mig också :) Efter intervjun så sa han att jag skulle åka hem och fundera på om jag verkligen är villig att satsa på detta jobb. För om jag ville det så skulle det vara antingen jag eller någon ingenjör som i slutändan skulle få tjänsten.

  Idag la jag inte ner särskilt mycket tid på att fundera, utan ringde honom och sa att han kan räkna med mig. Nu på måndag ska jag träffa honom igen. Vet inte om han tagit ett beslut då eller inte, det återstår att se.

  Det som nu är så förbannat svårt med detta är att jag förra veckan fick ett samtal av en Elitserieklubb i Sverige som vill att jag ska börja spela med dem till hösten. Jag vill, jag vill, jag vill! Men jag vill också jobba som K-A-M och ha en lön som är tre gånger så hög som den lön jag strävade efter att få när jag flyttade hit. Okej, kanske ett I-lands problem, jag vet, men fortfarande ett problem. Jag kan inte få båda!

  Har i alla fall meddelat ägaren Olé att jag vill, så nu är det upp till honom, hur mycket han vågar. Om jag var han skulle jag tänka efter noga. Som han själv sa: "Om jag skulle välja att satsa på dig och det inte skulle gå vägen, om du inte kan hålla den årsbudget du måste hålla, skulle du kosta företaget ca. 400.000-500.000" - Svårt att kontra på de, ikke sant?

  Nej, nu ska faktiskt jag och Joffa ta och lämna våra datorer och grabba tag i glasen - Det vankas utgång i en av nordens dyraste städer. Känns som ni förstår kanon med tanke på att jag ännu inte har någon inkomst!  Ha en bra start på helgen allesammans, gör nu inte något som jag inte skulle ha gjort! (Jag skulle kunna hitta på vad som helst)
  Taggar igång med denna: http://www.youtube.com/watch?v=ZCXwpYi02U0

  Bye Bye och Syyyyynes!


  Fröken Adolphson is now bloggi´n

  Hej och världshallå!

  1:a april inleds med det största skämtet någonsin - Jag ska börja blogga! Det trodde jag faktiskt aldrig, att jag Linda Adolphson skulle börja blogga. Men det är väl mycket här i livet som inte blir som man alltid trott de skulle bli. Den största anledningen till varför jag börjat blogga är att jag flydde landet och att det (förhoppningsvis) finns en, eller kanske två, där hemma i Sverige som bryr sig lite om mig och vill veta vad tusan jag gör om dagarna. Jag kommer inte lägga ut "min outfit" varje dag, för jag antar genom att tänka realistiskt att ingen bryr sig om mina trosor är randiga, blommiga eller prickiga, eller om jag har ett bälte från Gina Tricot för 49,50:- eller inte. Och dessutom har jag inget intresse av att dela med mig av detta what so ever. Jag lovar dock att det kommer komma massa andra ointressanta bilder som ingen har varken intresse eller förståelse för varför jag lägger upp!  Bloggens design kanske är i det feminimaste laget men jag tänkte att jag gör en mjuk design eftersom innehållet mest troligt kommer vara brutalt och vulgärt, om jag känner mig själv rätt. Jag tror dessutom att jag kommer byta designen efter några veckor för att jag blivit less ;).

  Som sagt, numera är jag inte bosatt i Sverige utan lever flott i Norges underbara huvudstad Oschloo, närmare bestämt Grünerløkka, Birkelunden. Har bott här lite över två veckor nu - tiden går så overkligt fort! Jag och Josefine Ekman aka Joffa bestämde oss för att flytta hit för att få en nystart i livet. Båda två  har väl haft det lite trassligt med kärlekslivet (mer om detta en annan dag).
  Vi bor tillsammans med tre norska killar. Sivert Glærum, Erlend Lundby och Christer Røgden. Påhittiga som vi är så kallar vi vår familj för RAGLE. Vilket står för: Røgden, Adolphson, Glærum, Lundby och Ekman. En salig blandning av personligheter och nationaliteter i vårt kollektiv. Det känns lite som om man bor på en Ungdomsgård då och då vilket givetvis både har sina för- och nackdelar:

       Näe gott folk! Då var det dags att avrunda det första blogginlägget. Misströsta inte, det blir säkert ett till inlägg innan dagens slut. Jag har ju ännu inte behandlat ämnen så som: uteliv, kärleksliv, arbetsliv m.m. Kan i förväg avslöja att de två förstnämnda har aktivitetsgrad NOLL. Vad gäller jobb så kanske det finns lite att berätta.

  Akkurrat nå skal jeg og Josefin fundere ut hva vi skal gjøre av dagen! Eller något sådant :)

  Aja, vi hörs!  RSS 2.0