Vad är lagom och är Det bäst?

Hej hej i blåsvädret!

Jan Martin Knashaug! Här kommer ett nytt inlägg som du önskade - Och du, det löser sig!

I Oslo har det blåst ordentligt den senaste veckan. Jag har inte blåst bort, eftersom jag bara har varit inne. Inom fyra väggar. Mellan golv och tak. Bakom lås och bom! Är ju lite av en expert på att överdriva och specialist på att krydda sanningen.  Men jag har faktiskt vart avsevärt lite ute i naturen.

Jag har ju gått med i Ringnes Ølklubb och i onsdags hade jag mitt första öliga möte med ca 30 stycken andra härliga ringnesare! Direkt efter jobbet så åt jag, Marcus och Anton en middag och gick sedan tillbaka till jobbet i festsalen där det stod härliga till (har aldrig riktigt gillat det uttrycket, men jag är villig att försöka lära mig att gilla det). Det var ölsorterna Christiania, Shous och Copenhagen som vi testade tillsammans. Jag anser fortfarande att Kilkenny är ölen med mest pondus! Sedan drog vi vidare till något ställe som heter något med Mustard, där hade vi det riktigt trevligt men med tanke på allt jobb så blir jag lätt sliten och drog faktiskt hem där vid 23-tiden. Hade iofs varit igång med alkoholintagning sedan kl 17:00 så kände ingen större skam. Ingen Walk of Shame utan snarare Walk of Förnuft.

Bilder från Ölkvällen:

Igår kväll, härliga fredag så var det jobb på dagen men på kvällen så var jag fri. Här i Norge säger de ju "fri" istället för ledig. Tycker det är mer korrekt beskrivande faktiskt. Man släpps fri från vad som kan kännas som ett fängelse. Hur som haver, igår eftermiddag var jag ner på stan och handlade sådant som jag inte haft tid att köpa de senaste två veckorna: rakhyvlar, lite smink och snoddar, en sån där ficka man har iphonen i när man löper, bytte/lämnade in byxor och köpte ett par jätteefterlängtade gråa conversedojor! Köpte mig också en ny tröja som jag lyckades inbilla mig själv att jag förtjänade, ibland är jag allt bra monomanipulativ (också ett hemmalagat ord, funderar på att skriva en egen ordbok). Jag tittade förbi Anna inne på Filippa K i Steen och Støm-gallerian där jag såg exakt en sådan kjol som jag sökt lääääänge. Svart, lång och härlig. Så, idag gick jag, Martin och Anton ner på stan och köpte den. Fast de betalade ingenting - jag köpte den själv! Dyr och jävlig men fick en liten rabatt :). Dock hittade jag en exakt likadan kjolen timma senare, förutom att det stod Vero Moda istället för Filippa K i den. Farligt med en Vero Moda outlet i Aker Brygge-gallerian, de hade till min förvåning mycket najsiga saker, tänker dock speciellt på kjolen. Den lille jävlen kostade 50 kronor. Var bara tvungen att köpa den! Den satt faktiskt lite bätte också. Någon som bryr sig? Inte det nej... Då byter vi samtalsämne. I morse (egentligen igår morse da) tränade jag på Elixia i två timmar och planerar att träna i morgon innan jag ska på jobb. Var ju egentligen ledig hela helgen men tog på mig jobb för att jag är en vilsen själv när jag inte hänger mig till Paulus.


 

Det blev ingen hajkhelg denna helg tyvärr. Yr.no lovade fult väder så vi ställde in... Det kanske var en bra ide. Jag har ju inte hunnit köpa någon sovsäck ännu ändå! På tal om att röra på sig, så ska jag faktiskt boka resa i morgon (idag egenligen da) för jag ska nämligen hem till Umeå i tre dagar i mitten av juni. Till min älskade Täftefestival! Längtar till dig!

Vad är det för fel på mig? Varför är alltid allting allt eller inget? Jag är inte svensk, jag vet inte vad ordet lagom betyder. Jag har faktiskt tänkt på det förr. Jag vill ha allt eller inget, mycket eller nada, max eller nix, everything eller nothing. Hur visar sig då detta? Jo, jag är ju som ni vet (antar att någon jag känner har offrat sig och läst detta inlägg)  alltid ISKALL om händerna och egentligen hela kroppen förutom när jag är KOKHET. Har jag någonsin varit normalt tempererad i kroppen, troikkdeda! Och för att inte tala om mitt temperament rent humörsmässigt. Antingen deprimerad och trött eller superglad och överenergisk. Antingen ska jag inte äga något alls eller så ska jag ha allt. Inga onyttigheter eller onyttigheter hela tiden. Är det normalt (vad är normalt?) att känna så? Antingen jobbar jag inget eller så jobbar jag ihjäl mig. Lagom är bäst för enplansmänniskan. Och begreppet enplanmänniska kommer jag inte redogöra här och nu. Jag är dock inte på något sätt en enplansmänniska. Sometimes I wish I was.

För övrigt så har jag tre kunder som sticker ut lite extra vad gäller namnet:

Shell Skjetten  - Shell Stjärten?
Snask               - Vad kan man köpa där egenligen?
Pettens             - Petting? Flera likande tjänster?

Gillar stakt när det blir roligt språken emellan, när namn och ord som blir någon helt annat på svenska!


Nai, nai. Det skjer ikke! Jeg må gå og legge meg! Jeg syns det er greit da!
Uppdate som I kind of Hate

Hei och hola!

Jag vill skriva varje dag, jag lovar. Men jag är för fan inte mer än människa! Om man räknar tillbaka en månad från och med idag så har jag jobbat mer än 250 timmar! Det är typ 63 timmar i veckan. Det är 25 timmar övertid i veckan. Jag har fullt sjå med att hinna andas!

Jaja, sist jag skrev var ju Sjuttonde Mai och det var ju ett tag sedan. Typ nästan en vecka sedan. Åh, så pinsamt. Inte bara att lysa så extremt med min frånvaro här på bloggen utan sedan leverera ett sådant meningslöst inlägg som detta. Kun dritt! (bara skit på norska). Tiden går så ofattbart fort. Jag satt och kollade på flygbiljetter hem i slutet av Juni, som är "långt borta" men jag lovar, om någon dag - PANG! - så är vi där.

Tyvärr så är det ju inte något speciellt roligt som hänt sedan 17 mai heller. Jag jobbar ju varje dag, och de allra flesta dagar dubbelpass. I helgen jobbade jag dag + kväll på lördagen och "bara" söndag på kvällen. Jag tog mig en riktigt, riktgt härlig sovmorgon till kl. 11:00. Idag har jag jobbat fram till 21:00 men jag hann faktiskt gymma den timmen jag hade ledigt mellan Ringnes och Paulus (16:00-17:00.) I morgon jobbar jag precis likadant men hade tänkt träna på morgonen istället för emellan jobbet. På onsdag kväll, då jävlar - Då är det inte jobb. Då ska vi på jobbet som är med i "Øl-klubben" ha en sådan där kväll som de har ibland. Ryktet går att man provar många öl och är glada tillsammans. Alkohol mitt i vardagen, vad säger vi om det? Okej, säger vi med tanke på att jag var spikigaste nykter helgen som varit. Resten av dagarna denna vecka stavas jobb. Förutom i helgen för då ska jag, Anton och Marcus (som jag jobbar med) och Marcus tjej Ida ut och vandra uti Nordmarka. Typ på hajk! Kanske några fler hänger på också! Jag måste köpa en sovsäck! När, hur och vart? Skicka mig en på posten mamma!

Jag har för övrigt tagit över Burras gymkort på Elixia. Det är typ som SATS i Sverige! Lyxigt och dyrt så inni! Jag ska ha det en månad och se hur det känns. Men redan nu känns det inte så bra med tanke på att de har öppet så dåliga tider. Jag måste nog ha kort på Jimu som har öppet dygnet runt. Tre rader meningslös info, varsego!"Eskilstuna kommun har beslutat att Attendo ska få
fortsätta att driva Hemtjänstverksamheten i Snopptorp."

Såg detta på Attendos hemsida. Jag är fortfarande i den åldern då jag tycker att detta är roligt, och helt ärligt - Jag vill inte växa ifrån det heller!

Det roligaste jag har att berätta hittills är att jag har en vagel i ögat och att jag har köpt träningkort på Elixia! Jag kollade igenom min Iphone för att hitta några roliga bilder att ladda upp. Jag inser att jag bara har bilder på gamlingarna på hemmet... Jobbet har tagit över mitt liv. Vem är jag och vad vill jag?

Jag är Linda och jag vill sova, godnatt!Fy sjuttonde Mai!

Hej viktigaste dagen ever!

Ja, igår var det dagen med stort D. Inte för mig kanske, men för ca 5 miljoner andra människor, norskar närmare bestämt - 17 Mai. Den dagen de förbereder sig inför flera veckor. Den dagen som de firar sin frihet. Den dagen nationen känner gemenskap. Den dagen det marcherar tusentals med människor i tåget. - Den dagen Norge konsumerar alkohol.


Men hur ställer Linda till det för sig själv mer än vanligt? Jo, hon jobbar. Kväll också, så bra då missar jag ju i princip hela grejjen, tänkte jag till en början i alla fall. Dagen inleddes med att känna mig riktigt, riktigt ful och sliten. Det är det resultat man förtjänar efter en utgång. I förrgår så jobbade jag nämligen först på Ringnes och sedan på Paulus. Jag kom hem klockan 21:15 och snabbduschade och gjorde mig klar. Sedan drog jag och Joffa till Anton och Martin där även Samuel, Marcus och Lisen var. Först lite semi-stessdrickande för att sedan spana in det nya utestället Vulkan. Det blev inte allt för sent men med tanke på hur slut jag känner mig efter dubbelt arbetspass så blev jag ändå sliten och seg denna morgon. Morgonen inleddes med att jag blev väckt av en megaparad som marcherade utanför lägenheten. Jag filmade detta men lyckades även filma mig själv nyvaken och jävlig så för allas skull så lägger jag inte upp denna länk. Champagnefrukost i lägenheten med Sivert, Erlend, Mårten, Christer och Petter blev nästa steg. Efter det drog jag och Christer ned på Karl Johans Gate för att så småningom möta upp några kompisar till honom.

Som jag tidigare skrev så var detta dagen norrmännen konsumerar alkohol. Vad som bör tilläggas är att även vi svenskar ser denna dag som en trevlig dag att ödelägga med hjälp av alkohol... Jag hittade till flaskan relativt tidigt. Med relativit tidigt menar jag att jag började dricka direkt på morgonen, vilket är tidigt så klart, men jag började i och med detta också att dricka rätt sent med tanke på att jag skulle börja jobba tre timmar efter jag tagit första klunken. Jaja, hur som helst så träffade vi resten av grabbgänget efter att ha sett (och faktiskt gått lite i) paraden. Vi gick och satte oss på Andys en liten sväng innan jag var tvungen att rulla, lite smått berusa till jobbet.

Klockan 14:50 var jag på plats på sjukhemmet och firade därmed största delen av 17 mai med gamlingarna, vilket var helt okej ändå. Jag slutade 21 och drog då hem snabbt som tusan och bytte om, för då var det fest hemma hos oss. Ännu en skumpa och några oskyldiga öl slank ned! Sedan var det dags att gå ut. Det var första gången under dagen som jag och Joffa sågs eftersom hon hade varit med hennes BIT-polare på dagen och jag hade jobbat på eftermiddagen. Efter ca. 400 meter utanför vårt hus, stojjandes på väg till närmaste buss för att ta oss till utestället Horgens inser både jag och Joffa att vi ska upp runt 6-tiden för att jobba. Ungefär samtidigt som jag inser detta inser jag också att jag druckit alkohol fredagen, lördagen, söndagen, måndagen och denna dag tisdag. DET ÄR HELT SJUKT. Jag brukar knappt dricka en gång i veckan ju. Hatar s.k. tvådagars, men tydligen gillar jag femdagars eller?! Jaja, vi beslöt oss i alla fall för att gå hem och inte gå ut denna kväll. Det tackade jag gudarna för i morse kan jag säga! Det var min första sjuttonde maj det.Champagnefrukost med grabbarna grus - här sjungandes nationalsången.


Jag och Sivert glädjer oss åt dagen och vad som komma skall.


Christer på Karl Johans Gate med resten av Osloborna.


En del av tåget med alla kidsen som ropar hipp-hipp-hurra.


En glad men ack så sliten Christer (han hade nämligen migrän denna dag).


Jag och Christer och min en liten, liten flaska i handen.


Jag och Christian som är klädd i en Budnad dagen till ära. Den kostar för övrigt 25.000 kronor.


Christian, Christer och Jocke - stiliga norrmän må jag säga!


Ett gäng med härliga nötter inne på Andys.


Vill ni se fler bilder så tycker jag att ni ska besöka Joffas blogg eller Joffas facebook.Denna dag den 18 maj har varit rätt seg. Alla på jobbet var riktigt bakfulla och jävliga. Efter jobbet så åt jag en riktigt god middag och sov sedan från typ 19-tiden till 22.30. Det kan sammanfattas med ett ord: PANIK. Jag har sovit bort en ledig kväll. En Ledig Kväll, sådana finns det få av, och jag sover bort en av dem. Dock tror jag att min kropp tackar mig så mycket!

Jaha, i morgon så får jag ta tag i träningen igen. Ser faktiskt nu att jag inte jobbar någon kväll i  veckan, utan bara varje dag på kontoret och hela helgen på sjukhemmet. Ändå sjukt att det räknas till "bara".

Adolphson tackar för sig och avslutar med Ja, vi elsker! Haaadee!Uppstått från de Döda

Jahaja! Goddag goddag och vart fan håller jag hus?

Varannan-dag-bloggandet gick plötsligt över till var-sjätte-dag-bloggande. Herregud, var är disciplinen? Den finns faktiskt, men faktum är att jag haft så sjukt mycket annat att göra. Jag jobbar på dagarna och även på kvällarna. De kvällar jag är ledig så vill jag ogärna sitta vid datorn och skriva blogginlägg. Missförstå mig rätt! Jag bloggar gärna men inte vid datorn och där har vi ju ett litet med ack så betydande problem!

Jaja!
De senaste dagarna har jag som sagt jobbat och umgåtts med mina arbetskamrater rätt mycket. Jag har också kommit av mig med träningen och sedan kommit igång med träningen igen. Jag har "prøvekort" på Friskis & Svettis i en vecka till. Efter det måste jag bestämma mig om jag vill köpa kort där eller köpa på Jimu eller vad det nu heter, där har de öppet dygnet runt, eller man får en nyckel så man kan ta sig in när som helst. :)

I förrgår hade jag, Anton, Marcus och Joffa en liten mysmiddag hemma hos Anton och Martin. Det var första gången jag och Joffa träffade varandra sedan i lördags! Det är ju helt sjukt. Vi jobbar och står i så mycket att vi, trots att vi bor i samma lägenhet, inte sett varandra på fyra dagar. Men hon såg ut som vanligt... fast lite piggare! Stackarn har ju varit sjuk under förra veckan. Jag har tänkt på att jag har oförskämt bra immunförsvar. Det spelar ingen roll hur mycket jag utsätts för vad gäller träning och jobb verkar det som. Lite ont i halsen ibland men det bryter aldrig ut.
Anton och Marcus och en liten mysmiddag på balkongen"Slappbloggare" postade min mor på min facebook...
Ja, jag må vara slapp på bloggen med ack så rapp på jobb! Det tar ju massvis med energi att jobba 08:00-16:00
och sen 17:00-21:00/22:00. Men det är så det är de allra flesta vardagarna och sedan lite härligt utbrännande helgsjobb på det.

Ja, nu är det fredag och helg... Jag satt kvar på jobbet nu och väntade på att klockan skulle bli tio i fem så jag kunde vandra vidare på nästa jobb. Jag börjar ju jobba 07:30 i morgon så denna kväll blev lugn.   MEN! Jag har faktiskt nekat söndagsjobb. Så, nu på söndag är min enda lediga dag på 34 dagar, och det är många, många fler pass eftersom jag går dubbelt. Galet! Kalla mig Joachim von Anka!

Jag och Jan-Martin, som har sitt skrivbord bredvid mitt, har kommit på ett litet system. Det gäller att samla så mycket poäng som möjligt.  Vid varje veckas slut summeras poängen och den med flest poäng "vinner". Vi har ännu inte bestämt vad dessa poäng i sin tur kan utnyttjas till men det kommer så småning om. Har någon ett förslag?


De vi hittills kommit på är:

→   Fråga/Spørsmål            1p
→   Hente drykk                   2p
→   Tømme søppler              4p
→   Rydde desk                     4p
→   Ta en jobbig kund          3p/5p
→   Täcka upp försovning    3p
→   Ta en kund vid redan
      påbörjad order               7p
→   Låna ut lunsjpengar        2p
→   Neka fråga/spørsmål     2p
→   Benen upp på
      skrivborder                    -2pJag lovar inget den närmaste tiden. Men jag ska göra mitt bästa för att "ge lyd" som man säger här i Norge! Hej och Då!
Kan en Mobil simma?

Hallå urinerad LG!

Jag kan ju härmed bekräfta att det inte blir blogginlägg lika ofta som jag önskar att det ska bli. Det är bara att beklaga. Mitt bankkort är och förblir borta, har helt sonika beställt ett nytt. Så trevligt att då ännu en gång vänta fem arbetsdagar, vilket är lika med åtta arbetdagar i verkligheten, eftersom banken aldrig håller vad de lovar och alltid lyckas försinka allting. Undrar vart tusan kortet har tagit vägen?! Jag undrar om jag tappat bort det (sannolikhet 5%) eller om det blivit stulet (sannolikhet 60%) eller om det bara gått upp i rök (sannolikhet 35%).

Jobbet har gått bara bra de senaste dagarna. Väldigt bra faktiskt... det är dock komiskt att jag jobbar med datorer hela dagarna. Jag hatar ju datorer! Men älskar största delen av personalen. Jag säger bara; Den er go! Världens härligaste mening med en intern innebörd. Här är för-och nackdelarna med denna tjänst:


Fördelar:

◊    Det är oerhört bra personal som både är duktiga och ambitiösa på jobbet men också underbara att ha       och göra med i övrigt. Det är oftast väldigt bra stämning på avdelningen och man jobbar verkligen som ett team för att hinna med allt som behövs hinnas med under en dag.

◊    Lunchen är helt underbar och billig. Varje dag så erbjuds det en varmrätt och en salladsbuffè. Varmrätten brukar kosta runt 45 kronor och en riktigt proppad tallrik med sallad runt 35 kronor. På fredagar kan man också köpa till en vaffle för 8 kronor. Gratis valfri dricka så klart!

◊    Lönen får väl också räknas som en fördel. Ingen höjdarlön kanske men det beror ju på att de hyr mig via Kelly Services. Om jag blir fast anställd blir också lönen bättre, men fortfarande så är den lönen jag har nu mycket, mycket bättre än vad jag någonsin skulle ha tjänat i Sverige.

◊    Arbetsplatsens läge är ju lite av en dröm. Jag kan stiga upp 30 minuter innan jag börjar och är hemma 5 minuter efter att jag slutat. I övrigt är det ett mycket fint och trivsamt kontor.

◊    Arbetsuppgifterna är helt nya för mig och jag får lära mig allt från grunden. Det innebär mycket eget ansvar och planering vilket jag uppskattar och framför allt känner mig väldigt bekväm med.


Nackdelar:

◊    Arbetsuppgifterna är spännande just nu, men om tre månader då jag antagligen har koll på allt, så kommer jag nog tycka arbetet är väldigt långtråkigt. Så, lite mer variation på arbetsuppgifterna hade jag inte dött av!

◊    När någon är sjuk blir det galet mycket att göra för oss övriga. Den sjukskrivne personens kunder och beställningar fördelas på oss friska!

 

◊    Jobb varje vardag. VARJE vardag. Det lämnar inte mycket tid till ärenden och sånt!
Idag så tog min norska mobil en liten simmtur i toaletten. Jävla arbetskläder som är alldeles förstora! Fickan vek sig när jag ställde mig upp och mobilen dök från 40 cm trampolinen, rakt ned i toaletten... som för övrigt var ospolad... Jag hann till och med tveka någon hundradel på att plocka upp den men tanke på min bacillskräck, men impulsen att plocka upp den var stark. Den gick inte ens att starta efteråt, jävla pissmobil. Bokstavligt talat! Med lite flax så startade den en timma senare... Men jag tycker liksom den är lite äcklig! Jag ska eventuellt köpa en till Iphone, begagnat. Då har jag en till mitt norska nummer (Iphone 3) och en till mitt svenska nummer (Iphone 4). Lite lyx :)

Nej, hörrni. Det är skrämmande så lite tid det finns till datorn... Är i och för sig oändligt less på datorer också eftersom jag tillbringar 95% av min arbetstid vid just dessa elektroniska vidunder! Så, vid ledig tid så gör jag ju gärna något annat. I morgon ska jag ta tag i träningen också, Friskis & Svettis, here I come!

På torsdags kväll samlades vi några arbetskollegor; Jag, Simon, Anton och Marcus. Vi tog några öl och bara hängde! Passade mig alldeles utmärkt med tanke på hur mycket jag jobbat denna vecka. Gud, vad jag har sovit för lite denna vecka också. Alltså galet mycket för lite!

Tröttast i världen (check)  

I morgon börjar jag jobba kl. 07:30 och slutar kl. 15:00. Det är egentligen galet... Jag är ledig en dag i månaden ungefär. Jag har räknat på denna månads arbete: 37 pass inplanerade. Trettiosju stycken, och då tillkommer det ungefär 1-2 pass till per vecka. Så är det alltså att jobba på två jobb. Massor med pass, pass på!

Simma lugnt!
Jag är ett Rompetroll!

Hola världens osmartaste svensk!

Ja, jag skrev inget inlägg igår nä. Tiden räcker numera inte riktigt till. Det blir nog så när man jobbar heltid på dagen och ca 25 timmar extra på kvällarna och helgerna och vill träna. Gårdagen var helt okej faktiskt! Det var ju min andra dag på jobbet och jag fick denna dag sitta med Anton och lära mig hur saker och ting går till, vilket var mycket lärorikt för min del. Vad som också var lärorikt för min del var känslan jag hade när jag vakande i morse. Det var nämligen så att jag festade till det lite grand igår kväll... till klockan två faktiskt. Jag, Anton, Martin och Marcus från Ringes - kanske de tre mest knäppa människor jag träffat. Otroligt kul för vi har samma nivå på humor och de är riktigt härliga att ha och göra med.

Idag, min första dag på egna ben på jobbet, ringer mina chefer och jävlas med mig. De ringer in på telefonnumret som går till mitt skivbord (första och enda ingående samtalet till mig på hela dagen):

- Hej och välkommen till Ringnes, du snakker med Linda.
- Hallåååå, äl det Lingnes?
- Ja, hej!
- Jag vill ha lite blluuuus.
- Ja, visst. Vilket företag ringer du från?
- Ja fölstål inteeeee. Jag bor Osloooo.
- Okej, men vilket företag ringer du för?
- Oslo, jag vill bala ha blluuuus.


Jag var tvungen att trycka "mute" på telefonen och skratta lite. Samtidigt som jag stod där, kluven som fan, och försökte avgöra: är det en kines som vill beställa brus eller är det någon på jobbet som jävlas? Så klart att det var skojare på jobbet. Martin, den busen och Fennrik (Finn-Henrik), min chef var också en av skojarna så klart! Efter dagens arbete så fick jag mycket beröm och han sa att det hade gått över förväntan. Jeg er såååå flink! ;) Det är en sådan härlig stämning på jobbet, största delen är män och även om det finns en del av det kvinnliga könet är största procenten äldre är 45 bast. Men det är inget fel på dem! Rita, en av damerna som jag gillar mest berättade idag för mig att Rompetroll är grodyngel på norska. Det var så gulligt att jag dör! Rompetroll hallå!

Så både gårdagen och denna dag har bestått av jobb och denna kväll har jag vilat i sängen, försökt ta igen mig lite sedan gårdagen/natten! Jag har förresten gymmat igår också. Har två veckors "provträningskort" på Friskis & Svettis som ligger 5 minuter från lägenheten och tre minuter från jobbet. Känns alla tiders! I morgon jobbar jag kväll på Paulus också... Så efter det, vid 21:30-tiden när jag kommer hem är jag nog trött i vanlig ordning. Ser ut som att det blir dubbelt på fredagen också, sen jobb även lördag och söndag. Antar att man kan kalla mig Joacim von Anka när jag får utdelning för mitt slit.

Måste bara lägga in en liten grejj. Alltså, Joffa hon är ju förjävla rolig. Här om dagen kommer hon ut i köket och ser sådär lagom irriterad ut; "Alltså, fan. Jag har tappat bort min kalender! Jag är så jävla körd nu. Jag hatar mig själv när det blir såhär. Fan, fan, fan!" Hon går in på rummet och fortsätter kasta saker upp och ned; "Jag vet inte vart fan jag kan ha lagt det. Helvete, jag hatar mig själv." Jag följer efter henne in och plockar upp det första jag ser från nattduksbordet; Är det den här? Haha, Joffa bara skrattar för vi båda vet att det är sådär det är för det mesta.

På tal om att tappa bort saker... Det hör ju oftast inte min vardag till, har rätt bra koll på mina (och även andras) saker. Jag satt faktiskt bara för några timmar sedan och tänkte att mitt liv i Oslo är väldigt okomplicerat. Det är liksom jobba, jobba lite till, äta, träna och festa som gäller. Enkelt! Men som straff för denna tanke inser jag att mitt nordea kort är borta. Jag hade det igår eftermiddag och idag är det som bortblåst. Det måste vara stulet, har ingen aning om vart det är. Får ringa och spärra det i morgon. SKIT OCKSÅ!

Nej, människor... och även kvinnoriskor. Nu måste jag börja avrunda! God natt!Working eight To four (och sen lite till!)

What a way to make a livin!

Hej och välkommen till Ringes, du verkar också lite rar (betyder konstig) så vi tror du kommer trivas! Jag lyckas aldrig med att ge ett normalt intryck. Dagen började med att jag träffade upp Finn-Henrik, avdelningschefen. Jag  har hela tiden trott att Kristoffer, han som förmedlat jobbet, har sagt att jag ska finn Henrik. Alltså hitta/kontakta Henrik. Det var först idag (alltså andra gången jag träffar honom) som jag inser att han har ett dubbelnamn. Det är ju inte så lätt att förstå norska ibland. Speciellt inte när folk har konstiga namn! Han kallas för övrigt för Fennrik-jäveln, fast han sa att jag inte har jobbat länge nog för att få kalla honom det. Men jag gjorde det ändå! Fennrik-jävlen och jag hade ett litet startmöte där jag fick mer information om vad tjänsten egentligen innebär.  Den startar som ett vikariat och om jag sedan trivs kan det gå över till en fast tjänst. Jag kommer nog inte ha någon semester att ta ut, men jag ska undersöka möjligheterna till obetald semester, för jag vill hem en sväng i sommar - Det är ett måste! Jag kommer att jobba med etablerade kunder och allt som rör beställningar av varor. Ringnes säljer inte bara öl utan även vin, juice, mineralvatten, cider, cocacola, m.m. Jag kommer att ha regionen Østre Østland. Fennrik berättade att det är bra att ha jobbat för Ringnes Huvudkontor, vad gäller prestige på CV:t, Ringnes är något som varje norsk medborgare vet vad det är. Efter att ha haft ett litet upptaktsmöte med Fennrik så fick jag träffa Martin. Han är svensk och bland de roligaste människorna jag mött! Riktigt, riktigt määäääärklig. Det gillar jag! Men han är trots detta väldigt bra på sitt jobb och han visade mig hur hela systemet fungerar. Han förvarnade mig på att det är komplicerat, det var det också. Men det går nog bra när jag väl lärt mig. Det är inget drömjobb, men det är ett jobb och det är helt okej betalt och otroligt bra arbetskollegor. Jag ska försöka stanna sommaren ut åtminstone! En extra negativ sak med tjänsten är att jag kommer sitta ned mest hela tiden, för jobbet i sin helhet handlar om att prata i telefonen. Mamma kanske borde ta detta jobb? Hrmf...
eftermiddagen/kvällen drog jag till Paulus och jobbade kväll. Jag åt min halva min middag gåendes på väg till Paulus och den andra halvan ståendes en minut innan jag gick på vakten. I det stora hela gick det bra. Är lite trött nu, men det har jag lov att vara... Är arg över att jag inte hinner träna lika mycket som jag brukar och vill! Ska ta mig i kragen och springa iväg på min lunch och köpa gymkort i veckan. Det är ett måste!


Nej, ni nu är det god natt - Torra ögon, torr i trosan - tjosan!Mitt nya Liv

Tick-tack sa klockan och gick!

Hello alla söndagsläsare! I morse ringde post 2B mig tre gånger, och jag svarade inte. Har jobbat så mycket på senaste tiden och dessutom har jag inte lov enligt reglerna att jobba denna söndag. Det skulle innebära övertid, för många dagar i rad och för många söndagar i rad (de har vissa bestämmelser för sådant) så jag så min chans att få sova ut.  Jag steg inte upp förrän 11:30. Söndagsångesten har varit tämligen liten måste jag säga. Gårdagen spårade ut totalt :). Joffa, jag och Kim åt Joffas underbara tacopaj! (Konkurrerar numera om 1:a plats med mammas.). Men vad är lördagsmiddag utan lördagsdricka?! Vitt vin, rött vin, rosé vin och öl - En härlig blandning för den som vill (och det ville vi.) Vi hade det trevligt hemma, kanske lite för trevligt för det blev nämligen så att vi inte lämnade lägenheten. Det kom hit en till kille som hette Andreas, han tog med sig vin och med det steg kvällen ännu en nivå och hans första intryck blev välkomnat av oss törstsläckare. Tanken var ju att vi skulle ta oss ut så vi hade tagit på oss skorna, kavajen och väskan men tog oss som sagt aldrig ut. Ett nytt fenomen: dansgolv hemma, precis som om vi vore ute!

Kvällen hade väl sina skandaler också. Det vore dumt att gå in på detaljer men metaforer är aldrig fel; Kim ville plocka alla äggen från hönsboet, Joffa rensade avloppet och Andreas ja... han var bara konstig rent ut sagt! Här är ett av kvällens uppträdande!

 Jag på mitt rum


    Joffa och Kim       Det var soligt inne?    Joffa ger mig en puss!

Nytt och fräsch! I morgon är det nya tider som gäller, ny vecka, ny månad, ny livsstil och nytt jobb. Vad gäller ny vecka och månad är det väl egentligen ingenting som jag inte vart med om förrut. Men nya livsstil, vad innebär det? Jo, jag ska köpa gymkort på ett gym här i närheten. 299 kr/mån och då får man en egen nyckel så man kan gymma vilken tid på dygnet man än vill! Det känns väldigt bra. Nytt jobb, vad innebär det? Ja, det vet väl inte jag! Jag har ju inte vart där ännu. Men i morgon kl. 09:00 så får jag veta. Så, bit inte naglarna av er, uppdatering kommer. Jag jobbar på Paulus på kvällen så i morgon blir det jobb i 13 timmar. Det kanske också blir något nytt, ett nytt utseende i temat trasig och sliten!


Vill tacka min kära farbror Kenneth som hjälp mig med deklarationen! Kramar till dig!

Nej, nu skriker min nacke av spänningsvärk! Relaxa da!


 

RSS 2.0