En kreativ Sommar i Pysselyrsel

Hej hopp - pysseltanten har varit framme!

Detta inlägg handlar bara lite om vad jag sysselsatt mig med i sommar, då inte solen lyst så stark som sig bör.  Inget märkvärdigt så klart, men alltid någon som bli inspirerad.

- Mormor och morfars kök

Genomförande: Efter att ha lagat mat i en högst depressiv miljö, sett ur ett inredningsperspektiv, i 35 år så tycke jag att mormor och morfars kök förtjänade ett upplyft. Jag målade furuboaseringen i en grönfärg med gråaktiga inslag, ett varv. Efter en hel del av tapetrivande, spacklande, slipande och maskeringstejpande så rollade jag den övriga väggen, där en pissgul tapet med avskyvärd blå dekoration stoltserat under alldeles för lång tid, med en vit färg, två varv. Jag målade också golvlisterna två varv.
Tid/Kostnad: Ca. 24 h. Jag hade säkerligen kunnat halvera, åtminstone minimera tiden avsevärt om jag gjort hela rummet på en gång och inte en vägg i taget. Kostade mig ingenting förutom en avhyvlad tumme-topp.
Mormor och morfar fick betala detta själva, de är gamla nog att göra det.
Resultat: Den förr ack så skeptiska morfar tyckte nog, baserat på hans kroppsspråk och minspel, att det blev rätt bra ändå. Mormor bara strålade av lycka. Jag är själv nöjd över resultatet och skulle själv ha kunnat valt just de färgerna.


             

(före)                                 (före)                                      (före)

                 

(efter)                                 (efter)                                   (efter) 


- Mammas lilla strykbräda

Genomförande: En ytterst tragisk figur, så att säga. Rev bort skiten, gick ned till mormor, fann ett nytt mycket fint tyg som jag häftade fast.
Tid/Kostnad: Tog väl 30-40 min. allt som allt. Gratis tyg.
Resultat: Hel, ren och fräsch. Det krävs inte mer av en strykbräda. :)

                 

(före)                                    (efter)


- Stegen i stugan

Genomförande: Jag blev inspirerad av Åhléns lilla söta "prydnadsstege", d.v.s. där man kan hänga tidningar, filtar m.m. Jag bestämde mig för att göra en i stugan. Jag tog och svarvade (haha, jag täljde med en yxa) gamla sopkvastar för att få dem att se lite gammal och sliten ut. Förborrade, spikade ihop den och vips - färdig!
Tid/Kostnad: Det tog faktiskt lite tid, längre än vad jag trodde. Kostade nada.
Resultat: Superfin stege som jag hade önskat att jag kunde ta den med mig till Oslo, den pryder en tråkig vägg eller agerar klädbetjänt vid sängen.


                          
(före)                                    (efter)


- Tändsticksaskarna

Genomförande: Ett väldigt enkelt och litet pyssel, om man vill fördriva tiden. Tog vanliga tändsticksaskar och pyntade dem med frimärken, bokmärken, spets, tyg och tråd.

Tid/Kostnad: Det tog bara 20-30 minuter och kan med fördel pysslas med under annan aktivitet som ex. TV-tittande. Om man "tager vad man haver" så kostar det ju ingenting, annars kan man införskaffa sig lite pyssel från pandurohobby exempelvis.

Resultat: Mycket söta små askar som är fina att ha liggandes framme. Jag valde att göra dem i romantisk stil, men kan ju också göra dem svarta, vita eller klä dem i silver.


                
(före)                                           (efter)


- Fräshat  upp "lon"

Genomförande: Vi har haft genomgående kaos uppe på lon (det som är övervången på en ladugård i norrland) men min duktiga pappa rensade ett hörn och gjorde hyllsystem som han sedan skyddade med masoniteskivor. Jag ansåg min uppgift given: masonite är skit, här skall det målas vitt. Så, jag maskeringstejpade och målade allting två varv, Inne i dessa två "bås" så förvarar jag och syrran våra saker . Vi har var sitt fack och dessa rymmer faktiskt riktigt mycket.

Tid/Kostnad: Det tog några timmar, jag var nog onödvändigt noga med tanke på att det är uppe på en ladugård, ingen ser väl om man målat lite utanför, men - ja, ni känner mig! (i alla fall några av er) Pappa hade färg så det kostade ingenting.

Resultat: Mycket fräsch och snyggt! Det skiljer sig från resten av lon. Pappa blev glatt överraskad (eftersom han inte visste om detta) och han ville jag skulle måla även motsatt vägg i vitt, vi ser väl nästa sommar. 


     

 (före)                 (mitt i målandet)           (efter)                 (=ordning & reda)

 


Var kreativa, pyssla på och - framför allt - limma på vem ni vill!

 

 

 

 

 


Notes from The past

Ämne: Ointressanta anteckningar

Dina läppar var oemottagliga, obrydd om vår sista kyss. Du vände dig om och gick din väg med dina väskor i dina jeans. Och just dina kängor!

Varför måste jag leva i eufori eller sorg, klarar inte av mellanlandet. Kommer aldrig att känna lyckan? Känsla av tillfredsställelse.

Tiden läker alla sår men vad spelar det för roll när det är ärren som gör ont?

Minns du när vi var på nakna på stranden på Sveriges soligaste ö? Den dagen, den dagen, den dagen.

Alla barn, med liv och glädje, fly kärleken den förgör er.

Fan, jag har förklarat krig emot kärleken. Vad är fred och hur når jag dit? Kent - ni förstår mig va?

Håkan sa: "Mina ögon letar efter var dina ögon är" Jag rensar Stockholms krogar efter din blick, var är du?

The sounds sjunger: "Queen of apologi...im stuck with this feeling, I am fighting this feeling." Fighten slutar aldrig upp, eller gör den?

Linnros konstaterar: "Det här är slutet på vår film" Precis så sa du till mig den dagen vi gjorde slut. Har du tänkt på att filmer kan ha uppföljare,? I alla fall alla bra filmer.

Katie Meluah sjunger: "Piece by piece, is how I let go of you." Släpper jag en tusen del av dig per dag?! Ska det ta tusen dagar innan jag kommit över dig? Kommer jag komma över dig? Eller inse på den tusende dagen att det var en miljondel per dag som jag släppte dig och att du alltid kommer finnas kvar.

Ingen kontakt sa du, ingen kontakt blev det. Har hört att du också flytt landet.

Vi var samma du och jag. Vi ville samma med allt.

Kommer mitt hjärta någonsin förlåta min hjärna?

Bär jag styrkan att hoppas eller saknar jag modet att släppa?

Varför läser jag ditt horoskåp? Skit också.

 

 

 


RSS 2.0