Till tomten - The list Of 2013

 
Kära Tomten,
 
Självklart önskar jag mig fred på jorden och att alla sjukdomar i hela världen utplånas men eftersom du hittills inte givit mig (eller någon annan) just det då lägger jag lite smidigt upp min önskelista här. Jag antar att du är en någorlunda modern och hightec-aktig nisse och att du därmed läser bloggar.
 
Tomten lilla, detta är det jag vill ha:
 

- Respengar/Lägenhetspengar/Refleks-ologtimmepengar.
- Life/Apoteket presentkort
- Fotvård/SPA presentkort (för "trasiga naglar"/ terapi!)
- En till gammal träback i ungefär samma storlek som jag har. 
- Liten Björn Borg sminknessecär i grått (Bagorama)
- Parfym: Estee Lauder (Nude) , Dolce & Gabbade (The One) 
- Ögonfrans-förtjockning (serum)
- Löparskor (gamla Nike Bowerman 38)
- Joggingbyxa G-sport strl:  S, lång modell
- Längdskidor (hela packen)
- Mörkgrön/svarta "turbyxor" ex - Fjällräven/Mckinely
- Canvas målarduk (rektangulär) från exempelvis Panduro eller TGR.
 
 
Jag har varit alldeles utmärkt snäll och jag skal sätta ut gröt åt dig på julaftonsmorgonen!
 
Ha en fortsatt fin advent!
 
 
 

Man måste Inte baka Sockerkaka i En sockerkaksform

God kväll och god afton i väntans tider.
 
Här kommer ett kort inlägg för den nyfikne. Jag gillar, som jag nämnt i ett tidigare inlägg, julpynt (och för övrigt annan inredning också) som ser äkta, unikt och en aning gammaldags ut. Av den anledningen ville jag göra mig en egen och mycket enkel adventsljusstake. 
 
 
 
I somras så köpte jag en gammal och delvis rostig sockerkaksform på Bohusläns största loppis. Formen får agera adventsljusstake.  Jag och min kära kollega Ådne samarbetade fram ett "underrede" - en träbit där jag mätt avstånd och sedan borrat hål för att trycka ned ljusen. Mossan har jag plockat från en stenvägg för ca. 3-4 veckor sedan. Den har legat och torkat sig riktigt torr i källaren så att djur och andra saker inte överlever.
 
 
 

Jag vet att det inte är tid riktigt ännu för att fyra av alla fyra ljus, men det blev ju så fint :-) Man kan också krydda med lite kottar i mossan om man så önskar.
 
 
 
Även detta enkla julpynt är miljövänligt och skonsamt för plånboken. 10 kr för sockerkaksformen är slutsumman för köksbordets krona.
 
 
Sista tipset är: återanvänd gamla saker och använd saker på ett helt nytt och oväntat sätt - Lätt som en plätt!
 

 
 
 
 

Inspiration julverkstad Tema godis Som gåva

Knäck, choklad, fudge och kaos!
 
Eftersom jag inte hunnit så med så mycket  "julstök" i år, och kommer väl mest troligt inte hinna med allt för mycket heller, så har jag lite inspiration från i fjol. 
 
Jag och Pyrran (Kajsa!) tar oss ofta an projekt - och det är på gott och ont måste jag säga. Det slutar alltid med att vi är överseriöst engagerade och att allt nästan övergår till ett fiasko för att det blir så avancerat och invecklat. Denna gång och detta projekt var inget undantag.
 
I utgångspunkt skulle vi laga lite julgodis att ge bort helt enkelt. Men det blev mer eller mindre en liten verkstad med arbetare som definitivt inte fick övertidsbetalt! 
 
Vi inhandlade ingredienser och lite emballage för inslagning samt glasburkar. Vad jag vill minnas så startade vi mitt på dagen med att koka upp olika smetar. Det blev fyra olika sorter som jag väljer att kalla: juleskumsfudge, turkiskpepparknäck, chokladdroppe och vitchokladdroppe. 
 
Ja, själva processen att laga smet och slänga in allt i ugnen och sedan hacka upp de stora kakbrickorna i flera hundra  bitar, var tyvärr bara början. 
 
Vid bordet satte vi oss på kvällskvisten och satte i gång. Vi klippte ut små fyrkanter i celufan och små rektanglar i brunt omslagspapper. I dessa så bitar så slog vi in varenda liten (satans!) godisbit precis som om det vore en julklapp till Nils Karlsson Pyssling. Vi räknade aldrig alla bitarna men uppskattningsvis var det runt 500 stycken. 
 
Efter alla blivit inslagen men papper, band och klistermärken så var det dags att göra strutar och pynta glasbrukarna - då hade klockan redan slagit midnatt! 
 
 
 


Efter att klockan slagit 02.00 och den tidiga morgonen förberedde seg på att gry så avslutar vi verkstaden.
"Hemmalagat julgodis 2012" blev dock en succé - smakmässigt och estetiskt!
 
Det var kul att baka men - Det tog knäcken på mig! Tjilivippen! 
 
 
 
 
 

RSS 2.0