Halfway to 60 or At least 50

Goddag februari månad!
 
Idag är det den sextonde februari 2014. Jag har hört några små förfrågningar om ett blogginlägg och min regel är att jag inte skall blogga förrän jag känner att jag har något speicellt att berätta eller om jag måste psykblogga* (*skriva ut känslorna 100% ärligt, i terapeutiskt syfte) men eftersom jag inte pratat med "er där hemma" på flera veckor så beslutade jag mig för att göra ett helt "vanligt" inlägg där jag skriver om vad jag gjort de sista två veckorna. Sådana inlägg som jag förstår att ingen finner intresse av att läsa. Med det sagt vill jag bara önska - God läsning! 
 
Förrförra helgen låg jag, för ovanlighetens skull, sjuk hemma. Inte så sjuk att jag var helt borta men så sjuk att jag inte hade energi eller röst till att röra mig runt i lägenhet, än mindre på jobbet. Jag hade ont i huvudet på onsdagen  under träningen och på torsdagen avstod jag innebandyn p.g.a. halsont. Jag lyfte lite vikter i stället. På fredagen var rösten svag och öron, näsa och hals gjorde uppror. Jag blev hemma från jobbet och även  på lördagen, var jag hemma för jag var inte mycket till människa. På söndagen spelade vi regionscupmatch mot rutinerade Bøler. Jag var inte på något sätt i form, men vi var väldigt lite folk och jag var väldigt lite klok så jag tog risken/chansen att spela. Det var ingen vidare fart på mig, men vi vann matchen och förkylningen fick sig en  smäll och avtog lite gran redan på måndagen därefter. Det känns dumt att det blev som det blev eftersom denna helg skulle bli extremt produktiv med spackling, slipning och målning så jag kunde börja göra lägenheten till något som jag kan stå för och vill bo i. Resten av veckan så avlöste jobb, träning, mat och sömn av varandra precis som de brukar. Det otroligt heliga lediga tisdagskvällen utegick dock eftersom vi hade föräldramöte.
 
Förra helgen var dock en mycket bättre helg. För en gångs skull hade jag lite energi över och planerna var lösa och resulterade i en ganska impulsiv helg.  Jag har upplevt att jag bara har gått på autopilot de sista åren och att jag egentligen inte tycker någonting är särskilt kul, meningsfullt eller avslappnande. Vardagarna och helgerna har känts som detsamma som veckorna. Det har mest känts som allt är pliktat och att jag bara gör allt för att jag måste. Under denna helg har jag varit lite mer som den Linda jag var för ca 3-4 år sedan. Den Linda som gjorde skillnad på vardag och helg... Hur bagatellartat det nu än låter. På fredagen så var jag och behandlade ryggen. Jag fick skjuts hela vägen från jobbet till mottagningen och dessutom fick jag en gratis behandling av duktiga Kåre. Det var en fin start på helgen! Efteråt mötte jag upp min nära vän Erik för en fika på nyöppnade Coffe House - mitt nya favoritfik på St:Hans Haugen. Inte för att de har så extremt utbud av fika men för inrednings skull. På kvällen så fixade jag lite hemma och började grunda i hallen. Nu skall det gula blandat med olika träslag helt veck! Först ett lager med vit grundfärg och sedan får vi se om jag brassar på med vit färg eller använder mig av Jotuns färg "kalk" som jag köpt 6 litet av. Annars får "kalk" pryda gästrummet. Den kalkfärgen är finast till vitt tak och vita lister och just nu har vi grått på både tak och lister i hallen, så jag tror vitt , eller "Bomull" som det heter, blir allra bäst. På lördagen vaknade jag upp med gott humör och fick frukost av min lille tuss innan det var dags för match mot Sagane. Vi vann med 10-2 och det anser jag själv att Sagane skall vara nöjda med. De stod upp bättre mot oss i helgen än vad det gjort de två andra seriekamperna i år. Jag utgjorde en kedja med Henry och Liga. Det var väldigt kul att spela med dem och vi producerade 10 poäng i rad när vi kom igång!  På lördag kväll åkte jag in till mitt kära Grünerlökka och tog två glas vin med Lisen och hennes kompis Anette... Tydligen är det taxi som gället för att ta sig hem nu när man flyttat till boushen, d.v.s. 5,3 km från Løkka. Söndagen blev slapp och go. Har ju ett hejdundrandes morgonhumör och denna söndag morgon var det delvis tussens fel men humöret vände och dagen med blev mysig med en tur till Grünerløkka för lite fika med Lisen, Martin og Fredrik. På kvällen var jag bara hemma och målade hallen fram till att "Etter och nollor" (nystartad svensk kriminalserie på SVT). Jag är nöjd och utvilad efter helgen och det enda som strejkar är ryggen och ryggens lille Mr. Ishias.
 
 
 
 
 
 
 
 
I tisdags hade vi match mot Bygdøy Monolitten. Det var en väldigt kul match - av många grunder. Dels för att vi vann med 6-0 och det är alltid fett (lånar ungdomarnas uttryck lite) att vinna. BMIL är också ett lag som lyckats vinna en seriekamp över oss så jag kände i allafall att vi kunde visa dem den sista omgången var skåpet skall stå. Det känns också väldigt bra att spela ihop med "Henry" (Henriette Knudsen) och Liga. Det fungerar bra och vi producerar mycket tillsammans. I matchen mot BMIL så gjorde jag 3 mål och Henry de andra 3 (även om ett av dem tyvärr registrerades som självmål). Här finner du bilder från kampen:  http://sveiva.no/damene-vant-6-0-bmil/ . Jag blev utsedd till banans bästa spelare, det har inte skett sedan jag spelade i Råsunda i Stockholm.
Nu börjar jag känna att det äntligen börjar lossna efter två års ganska så mörk innebandyvärld för min del. Denna helg är en extra härlig helg eftersom det inte blir jobb på måndag. I fredags fick jag en Alla-hjärtans-dag-middag. Rosor och ljus i lägenheten öppnade upp för en mysig kväll. Vi avslutade den med två skräckfilmer. Precis som man skall på valentindagen. Igår (lördag) så hade vi bjudit in E:s bror Einar och Anette samt min bästaste Calle. Vi åt taco och smaskig (hatar och föraktar det ordet) efterrrätt och spann sedan vidare på skräckhelgen då vi såg "Död Snö" - en norsk skräckfilm. Det var urspårad och inte min typ av skräckfilm, men vi hade en väldigt trevlig kväll med mycket skratt! (indikator på dålig skräckfilm, men trevlig sällskap). Idag är det söndag och vi har match mot Grei. I dagens match har vi möjlighet att säkra serieguldet så jag hoppas på storkamp. Jag är faktiskt lite nervös!
 
Om sex dagar fyller jag 25 år. Tjugofem lixom. Jag vet att det inte var igår som jag var 18, men igår var jag i vartfall 20-21 år, tänker jag - men det är hela 5 år sedan jag fyllde 20. Det är läskigt. Vad som också är läskigt är matematik och avrundning. Siffran och talet 5 av rundas uppåt. Alltså fyller jag 30 år- med runda ögon sett... Halvvägs till 60. Det var dock  några år sedan jag såg fram emot till att fylla år. Jag vet inte varför men jag hoppas kanske på att det sker något extra nu när det är 25 år som gäller. Men man skall inte hoppas på för mycket. Det bästa är nog att styra upp en egen fest, för att undvika att det blir en oväntat stilla tystnad när dagen väl är här.  
 
 
Jag vill i detta inlägg också skriva grattis till moderlandet Sverige och den prestastion vi gjort hittills i OS! Det är värt all beröm och beundran. Inte bara det - Jag vill gratulera mig själv till en härlig veckas FERIE, LOV, SEMESTER, FRI och LEDIGT! #vinterferie.
 
 
Nej, nu börjar matchuppladdningen - Havregrynsgröt nästa! Ses i Apallökkahallen kl. 18.00! FORZA SVEIVA!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0