En av Mina topp-3 Loppisrundor

Hej,

Här kommer ett ganska litet inlägg, men det inlägget bara måste komma för att jag har en sådan kick från dagens loppis! Jag och min kollega Anders avtalade redan i fredags att dra på loppis i helgen -och mycket riktigt, så blev det!

Jag har aldrig varit på Refstad Skole loppemarked men såg redan vid entrén att det fanns mycket bra saker. Det första vi såg var loppisens auktionhörna Anders sa till mig att han hade lust att buda på någonting. Vi går lite vidare och 30 sekunder senare ser vi en cykel, utropspris 500. "Får jag 550" ropar aultionsutroparen och Anders svarar snabbt: "Ja, 550!", 1, 2, 3 - såld!  


Detta fina bord från 1800-talet såldes för endast 350 kr. Jag studerade det noga för jag ville så gärna köpa det, men det hade inte fungerat som matbord eftersom det inte går att styra in stolarna på någon av sidorna (p.g.a. lådor och medar mellan bordsbenen) Jag har dock sökt efter ett sådant bord i en lång tid så det var lite tråkigt och svårt att ta farväl, men fint att se att någon annan tog hem det :-) 


Följande är dagens fynd för min del: En tavla med kartmotiv av Norge år 1757. Riktigt fin ram också. Just nu fick den hänga i hallen hemma hos oss, där hängde det ingenting på väggarna så fick detta guldkorn pryda väggen. Jag köpte denna för: 42 kronor, (de ville ha 75 men jag hade bara 42 kr)


Fyra snygga whiskeyglas med "skårer"
som gör att de påminner om en av Rosensahls serie som vi har en del objekt av hemma. Dessa köpte jag till E som faktiskt dricker whiskey. De kostade: 5 kr styck, d.v.s. 20 kronor för alla fyra. 


En grå melerad skål i plast som ser ut att vara i sten eller betong. Den gråa färgen passar perfekt hemma hos oss och vi hade ingen chips-, godisskål. Fyndade till priset: 10 kr.
Goretexkängor i brunt skinn köptes väldigt inpulsivt. De är en aning trånga, men jag tror de går ut sig när jag smort dem. Riktigt bra kvalité! Och priset är väl minst lika bra: 10 kr. 

Vad somliga (oerfarna loppisarbesökare) missförstår gällande loppisar och oss loppisdyrkare, är att de tror man är där för att köpa billig saker, för att det ska vara billigt att handla och att man skall få så många saker som möjligt till så låga priser som möjligt.
Ja, det finns dem som handlar allt de behöver till hemmet, men sedan finns det oss som är ute efter det är specifika och unika. Det som har den rätta känslan. När jag åker på loppisar så jag ute efter den där kicken att hitta någonting som har en historia att berätta eller en potential att renoveras upp och bli någonting nytt. När affektionsvärdet och kanske samlarglädjen spelar stor roll. Ännu en viktig aspekt med loppisar är ju hur loppisar inverkar sett ur ett miljöperspektiv.  Hur skulle det se ut idag om alla vara köpte nytt och kastade allt man inte ville ha längre? 

Det är alltså två saker som är mina sanna kärlekar i livet: mat och fynd/antikviteter! 


Fortsatt trevlig fyndarsöndag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0